Dit weekend is Paaspop traditiegetrouw weer de opener van het festivalseizoen en is Maxazine aanwezig met een groot team om verslag te doen van de vele optredens en natuurlijk de geweldige sfeer. Ook op Twitter en Instagram (@MaxazineNL) en Facebook worden regelmatig foto’s geplaatst van artiesten en publiek. De verslagen worden steeds weer bijgewerkt met foto’s, dus hou de Maxazine in de gaten.

Tweede dag Paaspop begint ontspannen met Gerson Main en Causes

Na de eerste dag vol hoogtepunten was het aan Gerson Main om de tweede dag af te trappen in de Phoenix. Met zijn album ‘De Slechtste Singer-Songwriter van Nederland’ onder zijn arm wist hij zonder enkele moeite het publiek voor zich te winnen. ‘Ik Weet Niet Hoe’ werd beroemd door een telecom-reclame en dat was ook bij het publiek een seintje om elkaar eens lekker vast te pakken en elkaar liefdevol aan te kijken. Ook het jammen door de band werd ontvangen met groots gejuich.[AO]

Causes kent een fantastisch jaar en mag dat dit festivalseizoen wederom bewijzen. De Apollo was tijdens het begin van de show nog redelijk gevuld maar naar mate het optreden voort duurde druppelde de grote tent langzaam vol. De Brits/Nederlandse band trapte af met ‘The Storm’ en al snel volgde ‘Walk On Water’ en de Ellie Goulding cover ‘On My Mind’. Rupert Blackman kon natuurlijk niet afsluiten zonder zijn grote hit ‘Teach Me How To Dance’ en deze werd dan ook al deinend meegezongen door het vrij tamme publiek.[AO]

HAEVN en Lucas Hamming

HAEVN mocht vandaag de deur opendoen van de Jack Daniels Stage en binnen de kortste keren stond deze helemaal vol. Blijkbaar hadden meer mensen het idee om de dag lekker rustig te beginnen met de prachtige liedjes van songwriter Marijn van der Meer. Nummers als ‘Finding Out More’ en ‘Where The Heart Is’ kwamen fantastisch tot hun recht in de relaxte sfeer. Koffieleuten en bierdrinkers stonden zij aan zij te genieten van HAEVN. [AO]

De muzikale carrière van Lucas Hamming begint langzaam aan grote vormen aan te nemen en dat bewees hij ook weer op het Jack Daniels Stage. Een plek waar hij absoluut helemaal tot z’n recht kwam. Een kleinere knusse tent stampvol met muziekliefhebbers die hardrock te heftig vinden en in slaap vallen bij singer-songwriters. Met zijn muzikaliteit en gevoel voor funk is een vergelijking met Jett Rebel snel gemaakt en niet eens onterecht. Nummers als ‘Never Let You Down’ en ‘Write Me Again” hebben er zeker wel aan toegedragen dat zijn fanbase dit weekend is gegroeid. De volle tent genoot met volle teugen van “HAM”. [AO]

Teksten: Aline Oeijen [AO], Joost Wijdeven [JW], Bas Oeijen [BO]

 

 

 

 

 

 

 

Deel: