Zanger René Froger zit al meer dan dertig jaar in het vak. Dat vierde hij vorig jaar met een theatertour, waarbij hij ook Carré aandeed. Avrotros zendt een registratie uit van het concert, waarbij de nodige hits voorbijkomen.

In de voorstelling blikte hij terug op de afgelopen drie decennia, waarin hij hits scoorde als ‘Alles kan een mens gelukkig maken’, ‘Just say hello’ en ‘Crazy way about you’. “Noem het maar een ouderwets avondje Froger, waarin ik samen met het publiek mooie herinneringen op wil halen, bijvoorbeeld aan sommige liedjes die we nog maar zelden doen”, vertelde de zanger over de show. De registratie is van een concert dat hij in november gaf. Het stond eigenlijk voor april 2015 gepland, maar Froger moest die voorstelling toen afbreken omdat hij een luchtwegvirus onder de leden had.

Maestro
Recentelijk deed de zanger nog mee aan de dirigeerwedstrijd Maestro. Al voor het begin van het programma werd Froger de favorietenrol toebedeeld, alleen maakte hij die niet waar. Presentator Frits Sissing zei hierover in Metro: “Afgelopen seizoen blies Carlo Boszhard de zaal omver en iedereen hoopte dat René Froger net zo goed zou zijn. Dat viel alleen vies tegen. Hij zorgt voor mooie televisie, maar moet nog flink aan de bak als hij de jury wil overtuigen van zijn dirigeerkunsten.” De zanger hierover op nu.nl: “Dirigeren is echt een moeilijk vak.” Inmiddels heeft hij het speelveld moeten verlaten.

René Froger in Carré, 22:30 – 23:25 uur, NPO 1

Deel: