Dit weekend is Paaspop traditiegetrouw weer de opener van het festivalseizoen en is Maxazine aanwezig met een groot team om verslag te doen van de vele optredens en natuurlijk de geweldige sfeer. Ook op Twitter en Instagram (@MaxazineNL) en Facebook worden regelmatig foto’s geplaatst van artiesten en publiek. De verslagen worden steeds weer bijgewerkt met foto’s, dus hou de Maxazine in de gaten.

BZB trapt af op Paaspop

paaspop_25-03-2016_BZB-2

De BZB, voorheen bekend als Band zonder Banaan, mocht het Paasvuur van 2016 ontbranden. De band die rocknummers met komische teksten maakt is begonnen als schoolband en komt voort uit de metalband Zymosis. De metal invloeden van Zymosis zijn de laatste jaren afgenomen tot een combinatie van rock en Ierse folk. De boerenkinkels, zichtbaar thuis in de Brabantse Polder, wisten de opening van het Schijndelse festival tot een waar feestje te maken. Feestklassiekers als  ‘Echte Vrienden’, ‘Koning Pintenman’, ‘Ik Leer Het Nooit’, ‘en ‘Morgen Heb Ik Spijt’ werden met veel plezier meegezongen. Ook nummers van hun nieuwe EP ‘Ankers’ werden uitgeprobeerd in de Apollo en hoewel onbekend… zeker gewaardeerd. [AO]

Fresku

paaspop_25-03-2016_Fresku-1

Na dat de BZB het festival aftrapte in de Apollo was het aan rapper Fresku om de main op stelten te zetten. En dat deed hij, met een meer dan over de helft gevulde zaal stal hij de harten van de vele jonge bezoekers. Zijn hits als ‘Twijfel’ en ‘Alisha’ werden luidkeels meegezongen door het gewillige publiek. “Zijn album ‘Nooit Meer Terug’ dat hij dit jaar op Topnotch uitbracht is een van de allerbeste albums van 2015” aldus de organisatie van Paaspop, ook bij Maxazine wordt deze  mening gedeeld. De lokale held deed wat er van hem verwacht werd, met zijn woordentovenarij de zaal inpakken. [BO]

Sensi Simon And His Brother

Sensi Simon And His Brother, twee knotsgekke, energieke heren lieten The Restolounge genieten van prachtig trompetgeschal, drums en electro. Een dansbare mix vol energie met hier en daar een boodschap. De heren openden met ‘Liebe Keine Angst’. Een passend nummer in de huidige tijd vol angst en terreur. Na deze serieuze boodschap was het tijd om helemaal los te gaan, en dat namen ze wel heel serieus. Aangewakkerd door het enthousiasme van het publiek werden de bekkens letterlijk krom geslagen! [AO]

Paaskraaien

De Kraaien werden in het begin nog gezien als een grap, twee Hagenezen met een kraaienmasker die met dikke electrobeats dubbelzinnige teksten tentoonstelden. Met een gouden plaat op zak worden ze nu toch echt wel gewaardeerd door het publiek. Een overvolle Roxy tent stond helemaal vol enthousiast publiek. De rij van pechvogels die te laat waren moesten buiten een glimp trachten op te vangen van het gigantische feest wat zich binnen afspeelde. Er werd gesprongen, gedanst, meegezongen maar vooral zichtbaar genoten door het publiek. Nummers als ‘Pechvogel’, ‘Rollen’ en ‘Ik vind je lekker’ werden keihard meegezongen. Prins Clit In Paanham en Bernd Gansebev hadden een kist vol vaandels meegesleept naar Schijndel om deze tijdens het optreden vol overgave te zwaaien als een volleerde schuttersvereniging. [AO]

Tekst: Aline Oeijen [AO] en Bas Oeijen [BO]
Foto’s: ©Sander van den Berg – Maxazine

Deel: