Achter de schermen-documentaire rond de Golden Earring. In de film is te zien hoe de bandleden met elkaar kunnen lezen en schrijven en toch nog even gedreven zoeken naar het typische Earring-geluid. Tussen de opnamen door vertellen ze met de nodige Haagse humor hoe de nieuwe nummers van hun album ‘Tits ‘n Ass’ tot stand zijn gekomen.

‘Tits ‘n Ass’ laatste album Golden Earring?

De opnamen in Londen verlopen volgens Barry Hay als een ‘stressloze bevalling’, maar ondanks de samenwerking met producer Chris Kimsey, die onder andere werkte met de Rolling Stones, blijkt het geluid bij thuiskomst toch minder “Earring” dan verwacht. Gelukkig schiet een bekende “reddende ridder” te hulp bij het remixen van het album. Het resultaat is een gedegen, gedreven en typische Earring-plaat. Misschien wel de laatste?

Golden Earring – Making Tits ‘n Ass, 21:50 – 23:25 uur, NPO Cultura

Deel: