Dat Hardwell een goed jaar achter de rug heeft, is duidelijk terug te zijn bij de International Dance Music Awards (IDMA’s); afgelopen nacht ontving hij in maar liefst zes categoriën een award. Met de prijs voor ‘Best Global DJ’ als hoogtepunt. Na een succesvol 2015 waarin hij zijn debuutalbum ‘United We Are’ uitbracht, zijn I Am Hardwell – United We Are world tour startte en met de lancering van zijn United We Are Foundation met het unieke evenement in Mumbai, domineert de Nederlander de internationale dance-scene als geen ander.

De awards voor ‘Best Global DJ’, Best Full Lenght DJ Mix’ voor ‘Hardwell presents Revealed Volume 6’, ‘Best Progressive House/Electro DJ’, ‘Best Radio Mixshow DJ’ voor ‘Hardwell On Air’, ‘Best Artist (solo)’ en ‘Best Featured Vocalist Performance’ voor ‘Mad World’ benadrukken het indrukwekkende jaar dat Hardwell achter de rug heeft. Een samenwerking met collega Afrojack resulteerde in ‘Hollywood’ en ‘Mad World’ samen met Jake Reese werd een van zijn grootste tracks. Met zijn United We Are Foundation haalde de DJ genoeg geld op om 18.000 kansarme kinderen in India naar school te laten gaan.

Hardwell feat Craig David

Met het uitbrengen van zijn laatste nummer ‘Run Wild’ ft. Jake Reese laat Hardwell zien ook in 2016 succes te gaan behalen. Tijdens Ultra Music Festival – afgelopen weekend in Miami – sloot de DJ de tweede festivaldag af met een adembenemende set waar hij 12 nieuwe tracks ten gehore bracht. De populaire DJ werd op het podium vergezelf door gastartiest Craig David voor de premiere van hun nieuwe single ‘No Holding Back’. Met zijn overtuigende overwinningen tijdens de IDMA’s, lijkt het niet meer dan logisch dat 2016 voor hem nog succesvoller gaat worden dan voorgaande jaren.

Armin van Buuren

Ook Armin van Buuren viel in de prijzen. Armin van Buuren werd geëerd met de titels ‘Best Trance Track’ en ‘Best Trance DJ’. Van Buuren is al jarenlang een terugkerende naam in de lijst van IDMA-winnaars. In de laatste tien jaar heeft hij een stortvloed aan IDMA’s in ontvangst mogen nemen. Armada Music mocht zich op basis van de International Dance Music Awards tussen 2009 en 2013 vijf maal op rij ‘Best Global Record Label’ noemen.

Deel: