Maxazine was maandag aanwezig tijdens de exclusieve uitreiking van de Edison Pop 2016 in de Amsterdamse Harbourclub. Een verslag en foto’s van de optredens, prijsuitreikingen en natuurlijk de rode loper momenten.

De Staat

De Edison is een van de oudste muziekprijzen ter wereld en door deze status ook zeer gewild door onze vaderlandse artiesten. Het grote verschil met andere prijzen is dat de winnaars niet door het publiek zijn gekozen maar door een vakjury.

De jury onder voorzitterschap van schrijver/presentator Leon Verdonschot bestaat uit Angela Groothuizen (zangeres/coach), Dave Minneboo (Radio538), Joost Neelemans (Apple Music), Tijs van Liemt (3FM), Roland Snoeijer (100% NL), Joey Ruchtie (De Oosterpoort/Eurosonic Noorderslag) en Job de Wit (freelance journalist).

Winnaars Edisons Pop 2016

Presentator Frank Lammers wist op een humoristische manier het tempo lekker hoog te houden tijdens de uitreikingen. Met leuke feitjes en anekdotes werden de diverse genomineerden op de hak genomen wat resulteerde in hoongelach van het aanwezige publiek. Toch bijzonder om te merken dat deze aanwezigen, welke voornamelijk bestonden uit muzikanten en aanhang, eigenlijk een waardeloos publiek bleek te zijn tijdens de live optredens.

Waar De Staat nog redelijk bewegende hoofden wist te veroorzaken was de interactie tijdens de andere optredens bijna gênant. Rondé probeerde tijdens ‘Run’ het publiek mee te laten klappen maar bleken zelf de enige te zijn die daar gehoor aan gaven. Ook het gevoelige ‘Lijmen’ van Maaike Ouboter op de piano werd vooral overstemd door het geroezemoes van de volle zaal.

Maaike Ouboter

TopNotch hofleverancier tijdens Edisons 2016

Waar de avond natuurlijk om draaide waren de prijsuitreikingen en daarbij bleek platenlabel TopNotch zeer succesvol. Naast het succesverhaal van New Wave en het plotselinge succes van Kenny B, stond het label ooit ook achter het project van Yellow Claw. Er werd op de avond ook bekend gemaakt dat Kenny B binnenkort met een nieuwe single komt, samen met Doe Maar. De avond was tot in de puntjes verzorgd door de organisatie, en het bleef nog lang onrustig tot in de late uurtjes.

Alle winnaars van de Edison Pop 2016 op een rijtje:

Album: New Wave – New Wave
Hiphop: New Wave – New Wave
Nieuwkomer: Lil’ Kleine (voor Liegen voor de Rechter)
Dance: Yellow Claw – Blood For Mercy
Alternative: My Baby – Shamanaid
Volksmuziek: Tino Martin – Jij Liet Me Vallen
Pop: Douwe Bob – Pass It On
Videoclip: De Staat – Witch Doctor
Song: Kenny B – Parijs
Oeuvreprijs: Tiësto
Rock: John Coffey – The Great News

Foto’s: ©Armelle van Helden – Maxazine

 

 

 

 

 

 

 

Deel: