Het album ‘WOP’ van Lil Kleine is op 1 binnen gekomen in de officiële GfK top 100. Sterker nog, het complete album is in de GfK Single Top 100 binnengekomen. Alle elf tracks, inclusief de skit van Staatssecretaris Van Rijn in de Tweede Kamer, staan binnen de top 35 . Op 1 en 3 zijn single ‘Niet Omdat Het Moet’ en het nummer 1, 2, 3 te vinden. De laatste keer dat zowel album als single op 1 stonden was Kenny B met zijn hitalbum en de single ‘Parijs’.

Lil Kleine presenteerde afgelopen vrijdag zijn debuutalbum ‘WOP’. Het bleek het startschot voor een recordbrekende release. In de eerste 24 uur na de release was ‘WOP’ al meer dan 1,5 miljoen keer gestreamed op Spotify alleen. ‘WOP’ heeft inmiddels het hoogste aantal Spotify streams voor een album in eerste week In Nederland. Lil Kleine is daarmee de vorige recordhouder Justin Bieber met album ‘Purpose’, ruim gepasseerd. De spectaculaire videoclip voor single ‘Niet Omdat Het Moet’ is in de afgelopen dagen een miljoen keer bekeken en is daarmee nog steeds de #1 video op Youtube in Nederland.

In de eerste 24 uur na de release waren records van Marco Borsato en Justin Bieber al uit de boeken. Het ‘WOP’-album staat al een week in zijn geheel in de Nederlandse Spotify top 50. Inmiddels dus ook in de GfK chart.

WOP in zijn geheel in de GfK Single Top 100 – chartposities:
#1 Niet Omdat het Moet
#3 1, 2, 3
#9 Bel Me Op
#14 Bericht
#15 Stripclub
#16 Mist & Regen
#18 Zeg dat Niet (Jack $hirak remix)
#20 Goud
#21 Zonder Reden
#22 Zoveel
#35 [SKIT] Drank & Drugs in de Tweede Kamer

Eén van de meest succesvolle en veelbesproken artiesten van 2015 werkte de afgelopen maanden met Ronnie Flex en ‘Drank & Drugs’-producer Jack $hirak aan zijn debuutplaat. Afgelopen zaterdag is de TOPDOWN-tour van Lil Kleine begonnen. De tournee begon in P60 in Amstelveen en eindigt op 2 april op het poppodium 013 in Tilburg. Tussendoor is hij te zien in onder meer Tivoli Vredenburg in Utrecht (4 maart), Paard van Troje in Den Haag (11 maart) en Paradiso Amsterdam (18 maart).

Deel: