Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van concerten en festivals. Dagelijks wordt er één concert uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaa19 nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Jay Prince

Concerttip vrijdag 19 februari: Jay Prince + Maydien in Patronaat

Hoe Kendrick Lamar zou klinken met een beatmaker van Soulection? Volgens de Britse media is de Londense producer/rapper Jay Prince het antwoord op deze vraag. Door zijn complex poëtische teksten ligt de Lamar-vergelijking inderdaad snel op de loer. Jay Prince vuurt zijn teksten dan ook regelmatig af in scherpe raps, maar ook in soepel-nonchalante zang. Muzikaal hoor je de jaren ’90 terug in de warme hiphop beats, zonder afgezaagd te klinken als iets dat je wel kent. Tegelijk is zijn sound heel erg van nu – mede door deSoulection-connectie – en laat hij een schijnbare paradox horen: Jay Prince bewijst dat muziek tegelijkertijd edgy en smooth kan zijn.

Orthogon Wolf & Maydien

De avond wordt gepresenteerd door Orthogon Wolf, deze crew is meester in wavy R&B, moderne hiphop, laidback house- en bass vibes voor de dansvloer. Na events met Mykki Blanco, Eclair Fifi, Falcons en hun eigen team achter de decks wordt voor deze avond de muzikale omlijsting gedaan.

Orthogon Wolf neemt ook Maydien mee voor een chille mix van hiphop, elektronica en R&B. De Engelstalige rapper brengt begin februari zijn nieuwe EP ‘Lay Of The Land’ uit bij het Amerikaanse Artist Intelligence Agency, en doet een mini showcase tour.

Meer info en kaarten via www.patronaat.nl

 

Deel: