Afgelopen week stond de Australische band Tonight Alive in de uitverkochte Melkweg. De band heeft in het verleden al meerdere keren Amsterdam aangedaan, maar nu is het toch alweer bijna 2 jaar geleden sinds ze voor t laatst speelden. Ze touren om hun nieuwe album `Limitless`, wat nog uit moet komen op 4 maart, te supporten.

Tonight Alive werd gesupport door de vrij nieuwe Britse band `Milk Teeth`. Deze band heeft sinds januari dit jaar hun debuutalbum uit. Ze spelen iets steviger punkrock dan Tonight Alive, en weten daarmee een goede opwarmer te verzorgen.

Milk TeethTijdens het voorprogramma werd de show even onderbroken door een meisje uit het publiek, dat iemand een vraag wilde stellen. De sfeer van Valentijnsdag gaf al wat vermoedens in wat de vraag ongeveer zal zijn. Ze vroeg een anders meisje of die haar vriendin wil zijn, zij knikte heftig, waarna ze elkaar in de armen vielen. Tegen het einde van de set is er nog iemand die op het podium klom, ze keek met vragende blik naar de gitarist, die gebaarde dat ze dan vooral ook moest springen, waarna ze een stagedive waagde.

Na het ombouwen, waarbij er een flinke verhoging aan de voorkant op het podium werd gezet, is het de beurt aan Jenna McDougall. Het was grappig om te zien dat de band tegenwoordig eigenlijk twee doelgroepen heeft. Een groep hield zich regelmatig bezig met moshpits, terwijl de andere groep van wat jongere meiden vooral oog hadden voor Jenna en de band.

Tonight Alive

Jenna zocht eigenlijk continu contact met haar publiek, en ook de bassist en gitarist liepen en sprongen regelmatig over de verhoging op het podium. Halverwege de set gaf Jenna een soort toespraak, of advies aan haar fans, waarbij het hoofdthema empowerment is; vooral doen wat je zelf leuk vind, en iedereen is op zijn/haar manier even mooi; er bestaan geen lelijke/slechte mensen.

Voor ze een van haar nummers akoestisch speelde vroeg ze aan haar publiek of ze zich dit nummer wouden inhouden met foto’s maken en mobiele telefoons gebruiken. Hieraan werd door iedereen gehoor gegeven, waardoor een fijne sfeer ontstond bij de gevoelige lovesong.

Tonight AliveTijdens een van de moshpits maakte Jenna nog een opmerking dat ze het super vind hoe mensen elkaar hierbij ook helpen, bijvoorbeeld wanneer iemand valt. Het valt echt op hoe goed ze haar publiek in de gaten houdt, en hoe begaan ze is met de fans. Dat blijkt ook wanneer iemand even uit de menigte gehaald moest worden, Jenna zag dit zelf direct gebeuren en greep zelf in om te helpen.

Achteraf bleek dat we geluk gehad hebben dat het concert doorging, aangezien de band het hierop volgende concert af heeft moeten zeggen in verband met ziekte van Jenna.

Foto’s (c) Sander Rijken, Maxazine.nl

Tonight Alive

Deel: