Woensdagmiddag werden alle namen voor Pinkpop 2016 bekend gemaakt. Maxazine volgt de persconferentie en brengt je de namen van alle artiesten die dit jaar op Pinkpop staan. De 47e editie van het oudste festival ter wereld alweer. Plaats van handeling: Landgraaf natuurlijk, alweer voor de 29e keer. De data: vrijdag 10 tot en met zondag 12 juni 2016.

Pinkpop 2016 bevestigt: Tom Odell

De jonge Britse singer-songwriter Tom Odell (24) werd twee jaar geleden bij velen bekend vanwege zijn monsterhit ‘Another Love’. Nadat hij in het voorprogramma zou staan van The Rolling Stones in Hyde Park, maakte hij in 2013 zijn Nederlandse debuut op Pinkpop, hield hij zich van de zomer gemakkelijk staande in de Alpha op Lowlands en stond hij in een uitverkochte Oosterpoort!

Hij werd ontdekt door Lily Allen, die hem contracteerde voor haar label. Eind vorig jaar werd hij op basis van zijn EP ‘Songs From Another Love’ (2012) door de voltallige Britse muziekpers uitgeroepen tot één van de muzikale sensaties van 2013. Afgelopen juni bracht de jonge Brit zijn eerste volledige en zeer goed ontvangen album ‘Long Way Down’ uit, die wordt gedragen door zijn imposante expressieve stem en zijn pianospel. Tom Odell heeft een bijzonder stemgeluid die volgens velen doet denken aan Jeff Buckley. Dit jaar staat hij op de Pinkpop zondag.

Deel: