Woensdagmiddag werden alle namen voor Pinkpop 2016 bekend gemaakt. Maxazine volgt de persconferentie en brengt je de namen van alle artiesten die dit jaar op Pinkpop staan. De 47e editie van het oudste festival ter wereld alweer. Plaats van handeling: Landgraaf natuurlijk, alweer voor de 29e keer. De data: vrijdag 10 tot en met zondag 12 juni 2016.

Pinkpop 2016 bevestigt: Skunk Anansie

Skunk Anansie is terug met het zesde studioalbum ‘Anarchytecture’, een collectie stevige alternatieve rocknummers boordevol krachtige riffs en vuur zoals dat alleen uit het hart en de ziel van voorvrouw Skin kan komen. Naast Skin bestaat Skunk Anansie uit gitarist Ace, bassist Cass en drummer Mark Richardson. Skunk Anansie kwam in 1994 bij elkaar, bracht drie sterke albums uit en ging in 2001 uit elkaar. Skin’s furieuze stem en voorkomen maken haar een opmerkelijke verschijning in de rockwereld. Terwijl de bandleden ieder hun eigen weg gingen, bleven de fans vragen om een greatest hits album. Die vraag werd in 2009 gehonoreerd met ‘Smashes & Trashes’. Daar blijft het vervolgens niet bij. De band maakt nog twee albums en gaat met regelmaat op tournee. In februari 2016 was Skunk Anansie na zeven jaar terug in Paradiso en in juni staat de band op zondag op Pinkpop.

Deel: