Woensdagmiddag werden alle namen voor Pinkpop 2016 bekend gemaakt. Maxazine volgt de persconferentie en brengt je de namen van alle artiesten die dit jaar op Pinkpop staan. De 47e editie van het oudste festival ter wereld alweer. Plaats van handeling: Landgraaf natuurlijk, alweer voor de 29e keer. De data: vrijdag 10 tot en met zondag 12 juni 2016.

Pinkpop 2016 bevestigt: Lionel Richie

De Amerikaanse zanger Lionel Richie stond op donderdag 5 februari 2015 nog in de Ziggo Dome in kader van zijn ‘All The Hits All Night Long’ wereldtournee. Na het succes van zijn ‘Tuskegee Tour’ in 2012 maakte Lionel Richie, goed voor multi-platinum albumverkopen, bekend terug te keren naar Europa. Met een nieuwe tournee bestaande uit 31 optredens deed hij begin 2015 twaalf landen aan, waarvan Nederland als eerste.

Richie maakte eind jaren 60 en in de jaren 70 furore met de Commodores, de band waarbij Lionel naast zingen ook saxofoon en piano speelde. In eerste instantie noemde de band zich The Jays, maar omdat dat te veel op The O’Jays leek, werd al snel gekozen voor de naam Commodores. Bekendste nummers van de Commodores waren ‘Easy’ en ‘Three times a lady’, waarna Lionel Richie de band eind 1982 verliet. In 2009 kwam Richie terug bij de Commodores voor een reünie; dit resulteerde in enkele optredens met William King en Walter Orange waarbij ze drie kwartier Commodores-hits speelden. Hierna ging Lionel toch weer zijn eigen weg.

Tijdens Lionels shows passeren nummers de revue uit een van de meest geliefde muzikale oeuvres, dat zijn hele carrière van the Commodores tot nu omvat: ‘Dancing On The Ceiling’, ‘Say You, Say Me’, ‘Hello’, ‘Three Times A Lady’, ‘Easy’ and ‘All Night Long’. Dit jaar staat Lionel Richie weer in Nederland, en wel op Pinkpop!

Lionel Richie op Pinkpop 2016

Deel: