In het Bossche W2 Poppodium werd een feestje aangekondigd: Most upcomming funky band The Cool Quest daalde vanuit Zwolle af naar de Brabantse hoofdstad voor een avondje onvervalste muziek. Een feest werd aangekondigd, en een feest zou het worden.

Straight from the Fridge

Opener van de vrijdagavond was Straight from the Fridge, die in Den Bosch een thuisconcert gaf. Zanger Hugo den Hartog probeerde vanaf het begin de zaal van harte op te warmen, maar had het geluid niet helemaal mee. Zat er dan ook een enkele keer naast, en dat is jammer, want de band bedoelt het goed en heeft ook zeker wel potentie. Halverwege hun drie kwartier durende voorprogramma-set, sloeg de knop om en liep het plotsklap als een trein. De Jamiroquai-achtige sound van de band zou door een wat spacy’er effect vanuit de toetsen en wat meer aankleding van de band, nog meer de moeite waard zijn geweest. Wellicht een volgende keer, want de band is er zeker een om in de gaten te houden.
SR4A1301_StraightfromtheFridge

The Cool Quest

The Cool Quest zelf is inmiddels al redelijk doorgebroken in Nederland en dat merkte je. Verschillende tv optredens en landelijke radiostations waagden zich inmiddels aan de band en niet voor niets. De band stond vanaf minuut één als een rots. Frontman Vincent Bergsma weet duidelijk waar de band staat en waar de band naar toe gaat. Bergsma flowt over het podium als was hij op het podium geboren. Het gemak waarmee hij de zaal bespeelt, geeft duidelijk weer dat de zanger een geboren performer is.

SR4A1307_TheCoolQuest

Ondanks dat de zaal niet was uitverkocht, was het in W2 Poppodium een gezellige drukte. Wellicht precies een mooi aantal bezoekers om niet te dicht op elkaar te staan, en genoeg plaats te hebben om lekker te dansen, want dat gebeurde. En allemaal ten verdienste van Bergsma en zijn collectief. De wijze hoe de frontman over het podium danste en interacteert met het publiek is een feest om naar te kijken. Pak daarbij het einde, waarbij de band in een mime-freeze- setting het concert afsloot; Het getuigt alleen van pure klasse.

SR4A1376_TheCoolQuest

The Cool Quest is wellicht op het juiste moment ontsproten, want nu Neerlands bekendste funkband Gotcha! er mee op houdt, staat The Cool Quest klaar om het stokje over te nemen. En wie er bij was in W2 Poppodium, kan dat waarschijnlijk alleen maar beamen.

Foto’s (c) Armelle van Helden

SR4A1336_TheCoolQuest

Deel: