Rond oud en nieuw is het altijd tijd voor de jaarlijstjes. Dit doen we op Maxazine al jaren, zo ook dit jaar. Recensenten, redacteuren en fotografen geven in een persoonlijke lijst hun muzikale kijk op 2015. Bekijk hieronder het de eindejaarslijst 2015 van recensent Samantha Hol.

Het is weer tijd voor de lijstjes en als er gevraagd wordt om een top vijf samen te stellen dan moet ik er natuurlijk een top 10 van maken. En dan nog 1 die weer net iets anders is, mijn top 10 muziekmomenten. Want bij concerten gebeuren nog meer dingen die blijven hangen en geweldige herinneringen worden.

10. Fall Out Boy – HMH

Fall Out Boy, ©foto: Hans Kreutzer

 

Een gigantische generatiekloof voelen bij Fall Out Boy, de kids daar kenden The Offspring niet. En toch als een malle uit m’n dak gegaan op ‘Dance Dance’ en meerdere nummers uit mijn tienerjaren.

9. Songhoy Blues – Paradiso

SonghoyBlues, ©foto: Stephanie Free

De interessante mannen van Songhoy Blues ontmoeten en nog steeds het gevoel hebben dat ze het na afloop over mij hadden. “Als je wilt weten waar we het over hebben dan moet je maar Sonhhoy leren” aldus Oumar terwijl hij een knipoog geeft.

8 Best Kept Secret – Hilvarenbeek

BKS, ©foto: Armelle van Helden

Bij Best Kept Secret heerlijk wakker worden op de klanken van Jonny Greenwood Electric Counterpoint.

7 FFS – Melkweg

FFS ©foto: Stephanie Free

Ron Mael die bij FFS vanachter zijn piano vandaan komt en in ene een danssolo ten toneel brengt. Wat een oude baas.

6 Anouk – Festival Zand Almere

Anouk, ©foto: Bianca Kiel

 

Anouk op festival Zand, wat een strot en het hele strand wat meezingt.

5 The Kooks – HMH

The Kooks, ©Foto: Stephanie Free

 

 

 

geweldige show in de HMH. En een zichtbaar emotionele Luke.

4 Greg Holden – Paradiso

Greg Holden, foto: Sander Rijken

Greg Holden die mij een dikke knuffel gaf vanwege een baal dag.

3. Paaspop – Schijndel

Typhoon, ©foto: Sander van den Berg

 

Mijn eerste meerdaagse festival en wat een goeie introductie was dat. Typhoon die de tent af brak, Mr. Polska die de vloer daadwerkelijk deed schudden, Racoon geweldig als altijd en te veel om op te noemen.
Bedankt Chelsi dat ik de tent kon lenen.

2. Jack Savoretti – Tolhuistuin

Jack Savoretti, ©foto: Hans Kreutzer

Jack Savoretti, die mij herkende maar het niet helemaal kon plaatsen. Tot ik hem vertelde dat ik hem de schuld gaf omdat ik in problemen zou komen met de redactie. Hij speelde in de Melkweg tijdens de songbird sessions en vanwege zijn mooie stem en geweldige gitaarspel kon ik alleen maar dansen en ik dus te weinig notities had gemaakt. Hij nam graag de schuld op zich. De zoenen die hij me gaf waren ook niet vervelend.

1. The WombatsWombats ©foto: Stephanie Free

Op nummer 1 horen the Wombats. Een super interview met ze gehouden wat meer op een gesprek leek. Het grootste compliment gekregen door langer te mogen praten en een afspraak gemaakt met Tord dat ik de “double horn” zou doen. Bij het concert ging hij helemaal stuk toen hij het zag. Rock on!

 

 

Deel: