Typhoon-1H6A7134Een typhoon raast over Schijndel heen. De Apollo tent staat vol met mensen die los gaan op de energie van Glen de Randamie die beter bekend staat als Typhoon. De rapper toont gelijk zijn liefde voor het publiek en opent samen met zijn Titanen band sterk met ‘Niets Verwacht’. “Hebben jullie al een beetje gedanst?”, vraagt hij voordat ‘Brand Los’ begint. Natuurlijk hebben we dat. Maar halverwege het nummer legt hij alles stil. Want aangezien dit het eerste festival is van het seizoen moet het gruwelijk beginnen en dus moet er beter gedanst worden daarom kreeg het publiek een dansje te leren. Op blote voeten laat de koning van de Nederhop zien hoe het gedaan moet worden. Het publiek is aan het bouncen als ‘Gin and Juice’ van Snoop Dogg er tussen door komt.

‘Liefste’ behoeft natuurlijk geen introductie maar krijgt het wel. Een prachtig nummer wat door het volledige publiek wordt gewaardeerd. Met het nummer ‘Bumaye’ laat hij blijken niet de koning te zijn, ook niet de keizer, maar de motherfocking admiraal!

Typhoon wil nog zoveel zeggen, maar de tijd is kort. Deze is voor de liefde, de 360 graden liefde. ‘Hemel Valt’ is Typhoon 2 een wonderschone plaat waar het publiek het refrein woord voor woord meezingt. Voor deze moet je even de rust nemen en dat word zeker gedaan want voor de volgende is er veel nodig.

Hij sluit af met zijn grootste hit ‘Zandloper’. Wederom legt hij het nummer plat. Want omdat wij op het eerste festival staan leggen wij de maatstaf, dus wij moeten het verderbrengen. Het feestje moet eindigen met iedereen die uit zijn plaat gaat. Wat zeker het geval is. De complete tent staat te springen. De energie die we van het podium af krijgen word met duizenden terug gegooid, wat een meester en waar andere artiesten een voorbeeld aan mogen nemen.

Deel: