Het Best Kept Secret festival is één van de jongste muziekfestivals van ons land. Het festival opent dit jaar zijn deuren pas voor de 3e keer en je kan het festival vergelijken met een drie-daagse jungletocht in de tropen. Best Kept Secret vind plaats aan een mooi binnenstrand in Hilvarenbeek en als kampeerder staat je tentje tussen de wilde dieren op het terrein van Safari-Park de Beekse Bergen. Ook op dag twee was het weer genieten geblazen.

RHODES op Best Kept Secret

Met The Libertines als geweldige afsluiter van de eerste dag, begint de zaterdag al weer vroeg om 13.00 uur met RHODES in tent Three. Hij was bang dat hij in een lege tent moest gaan spelen, maar het tegendeel is waar. In de tent en er omheen geniet men van de prachtige emotionele liedjes van David Rhodes. In elk nummer legt hij zijn ziel erin en geeft hij alles. Ze beginnen klein en bouwen langzaam op tot steeds groter en groter. Het enige nummer wat hij zonder band speelt is ‘Breath’ en hiermee bewijst hij dat hij makkelijk een nummer alleen kan dragen.

“Thank you so much, it’s amazing to be here”. In september komt zijn album Wishes uit en het nieuwe nummer ‘Better’ wat er op komt word net als alle andere liedjes goed ontvangen. Hij vraagt zich nog af of er een vrouw later op de dag in het meer zal springen, “see you there?”

John Coffey op Best Kept Secret

“Hello Amsterdam!” grapt David Achter de Molen van John Coffey. Ze knallen er met veel energie in en vanaf het begin is de betrokkenheid met het publiek er, die goed meedoen. “Okay, hoeveel mensen zijn er gekomen om mij een biertje te zien vangen? Okay, jullie kunnen gaan!” grapt de zanger. De biervang actie komt er niet maar tijdens ‘Son’ klimt de vanger wel boven op de speakers om zo toch voor spektakel te zorgen. Als er tijdens ‘Dirt & Stones een circlepit ontstaat kant hij het niet laten en springt het podium af om er dicht bij te kunnen zijn. Terug omhoog is wel een stuk lastiger.

“Het volgende liedje is er een waar ik persoonlijk erg van geniet” en volgens de zanger een dans liedje. ‘Oh, Oh, Calamity’ is inderdaad een lekker nummer maar nou niet eentje waarop je kan dansen. Tijdens ‘Heart Of A Traitor’ gaan ze weer fantastisch met het publiek om en het is duidelijk dat iedereen in de tent van hun geniet. Het is dan ook erg aanstekelijk hoe ze over het podium stuiteren en bewijzen ze ook voor Best Kept Secret een aanwinst te zijn.

Of Monsters And Men op Best Kept Secret

Bij Of Monsters And Men zijn de taken goed verdeeld. Door na te denken over de setlist geven de vocals elkaar rust, wat natuurlijk slim is als je met twee vocalisten zit. ‘Human’ is een goeie opener en de zon breek eindelijk door tijdens ‘King And Lionheart’, wat natuurlijk helpt met de sfeer. Iedereen doet vrolijk mee als klapvee. Het nieuwe album Beneath The Skin is een paar dagen geleden uitgekomen en de meeste nummers van de set zijn hiervan afkomstig. Om het publiek toch aan het dansen te krijgen worden er ook een paar goeie bekende gedaan zoals ‘Dirty Paws’ en ‘Mountain’ die dan ook lekker meegezongen wordt. Dat wil overigens niet zeggen dat ‘Hunger’, en ‘ We Sink’ het niet goed doen.

Tijdens ‘Lakehouse’ rent Nanna Bryndís Hilmarsdóttir het podium naar beneden om het publiek mee te laten doen met het nummer. Dit hoeft ze niet te doen bij de volgende, die kennen we allemaal wel. ‘Little Talks’ wordt door het hele veld goed meegezongen. “Thank you, you have been a good festival!” roept de zangeres om hun set te eindigen met ‘Six Weeks’. Tijdens het laatste nummer druipen er al een hoop mensen af om naar Death Cab For Cutie te gaan luiteren in tent Two op Best Kept Secret.

Foto’s Armelle van Helden / Maxazine.nl

Deel: