Het is de laatste show van Greg Holden’s club tour waardoor het gezellig druk is in de kleine zaal van Paradiso, maar voor er gezongen wordt vraagt Greg eerst een minuut stilte voor de slachtoffers in Parijs. Samen met Tofer Brown begint Greg Holden zijn set met ‘Save Yourself’. Een zeer mooie versie en heel toepasselijk de dag na de tumult in de Franse hoofdstad. Een krachtige versie van ‘The American Dream’ volgt. “We waarderen het erg dat jullie hier vanavond zijn. Heel erg bedankt” spreekt Greg zijn publiek toe.
Greg Holden

Het nummer ‘I Don’t Believe You’ kan heel erg hard overkomen, maar zoals de zanger laat horen kan het snel anders veranderen. Met een grote stap naar achteren veranderd de dynamiek waardoor het nummer in ene heel klein wordt. “Het volgende nummer is een meezinger dus als je zin hebt vooral meezingen. Dat is de enige aanwijzing die ik geef”. En inderdaad ‘Give It Away’ is een heerlijk nummer en totaal niet moeilijk om mee te doen. Nou helpt de ondeugende kop van Greg ook extreem om iedereen mee te laten zingen. Tijdens ‘It’ll All Come Out’ is het duidelijk dat de mannen met veel plezier op het podium staan, al kan dit ook komen door de drankjes die achter ze staan.

Greg Holden

“Ik heb hier in juli nog gespeeld dus het is verbazend om te zien hoeveel mensen er hier nu zijn” zegt Greg. Ze zijn aan het dollen op het podium terwijl de gitaren gestemt worden. Doordat Tofer helemaal dubbel ligt breekt het de serieuze sfeer die er soms kan hangen bij Greg’s liedjes. Als ze eindelijk weer klaar zijn om te beginnen wordt de nieuwe single ‘bulletproof’ ingezet. Het nummer heeft een goede opbouw en zoals in vele nummers heeft het een boodschap. “You will find there’s more to life than you”. Als je leert lief te hebben dan zal je ondervinden dat er meer in het leven is dan alleen jij.

Greg Holden

“Ik weet dat het raar is om naar twee mannen met gitaren te kijken, dus als jullie je gaan vervelen dan mag je met spullen gaan gooien” grapt Greg. De nummers van Greg hebben niet alleen een boodschap, het is vaak ook een verhaal wat wordt verteld. ‘Side Of The Road’ is hier een mooie voorbeeld van. Het is dan ook mooi om te zien dat velen aandachtig naar die prachtige stem luisteren.

Greg Holden

“Vrijdag zat ik bij een radio show in Hilversum, en het was in precies dezelfde stoel waarin ik een paar jaar geleden gebeld werd door mijn manager. Er is een gozer, Phillip Phillips en die wilt één van jouw nummers gebruiken voor American Idols. “American Idols, is dat nog steeds een show?” en ik zei okay gebruik het maar want ik heb geen andere opties meer. Door de tour met ‘The Lost Boy’ ben ik helemaal blut en zal ik toch echt opzoek moeten naar een baantje.

Greg Holden

Het werd een hele grote hit met meer dan 5 miljoen verkochte singles, wat een levens veranderende gebeurtenis was. En dat nummer wil ik graag voor jullie spelen.” Greg laat horen dat ‘Home’ nog steeds zijn eigen nummer is door er volledig in op te gaan. Het volgende nummer is geschreven voor vrienden van hem en voor vele anderen is het een grote steun. ‘Boys in the street’ heeft in korte tijd al heel veel levens veranderd en er zijn vaders die Greg hebben aangesproken en eindelijk homoseksualiteit kunnen accepteren.

 

Met een mega lange uithaal tijdens ‘Hold On Tight’ laat hij het publiek uit z’n dak gaan. Greg hoeft alleen maar een stapje naar voren te doen om iedereen met het nummer mee te laten doen. Het is onmogelijk om de avond af te sluiten zonder het nummer wat Greg bij het Nederlandse publiek bekend maakte. ‘The Lost Boy’ heeft voor het rode kruis duizenden opgebracht, maar het is dan ook een geweldig nummer en een goeie afsluiter. Met kleine stapjes verlaten de mannen het podium, eerst het publiek laten meezingen, vervolgens de gitaren loskoppelen, en daarna richting de deur het podium af. En ondertussen ervoor zorgen dat het publiek blijft doorzingen, wat iedereen met een glimlach blijft doen.

Door in een kleine zaal te spelen is het contact met het publiek veel intiemer, maar deze man kan het zeker aan om op grote festivals te spelen, zeker met een album als ‘Chase The Sun’.

Foto’s (c) Sander Rijken, Maxazine.nl

Deel: