Rapper Sean Price, lid van hip-hop duo Heltah Skeltah, is begin augustus in zijn slaap overleden. Price (die in eerste instantie optrad onder de naam Ruck) was één helft van de hip-hop duo Heltah Skeltah. Zij brachten hun debuut album getiteld ‘Nocturnal’ uit in 1996.

Geen reunie voor Supertramp en Led Zeppelin

Het uitverkochte concert dat Supertramp op 11 december zou geven in de Ziggo Dome gaat niet door. Vanwege gezondheidsproblemen van oprichter Rick Davies werden begin augustus alle geplande tourdata van de ‘Supertramp Forever’ gecanceld. Bij Davies werd onlangs multipel myeloom vastgesteld en hij is begonnen aan een agressieve behandeling om deze ziekte te bestrijden. Het concert zou sowieso zijn zonder oud frontman Roger Hodgson, die al jaren solo optreedt, en met succes. Een reünie zit er vooralsnog niet in.

Ook geen reunie voor Led Zeppelin. Jimmy Page, gitarist van de legendarische Led Zeppelin, laten weten dat een definitieve reünie van de band in de nabije toekomst niet zal gaan gebeuren. Page vertelde dat ze het een aantal keer hebben geprobeerd. “Alles ging zo gehaast, dat heeft niet gewerkt”, aldus de gitarist, “Dat is de reden waardoor de O2 show niet echt liep.”

Zanger Chad Kroeger van Nickelback maakte in augustus bekend alle concerten van de band voor een periode van zes tot negen maanden te moeten afzeggen. Dit na een operatie aan een cyste op zijn strottenhoofd. Ook de Amsterdamse Ziggo Dome stond op de tourlijst.

Fresku bracht in augustus een nieuwe clip uit waarin hij keihard uithaalt naar de nationale radio. Dat de vaderlandse radio niet zo veel goede hiphop draait is al langer bekend, en dat laat de Eindhovense rapper in beeld en geluid merken in zijn nieuwe single ‘Zo Doe Je Dat’. We hebben de single tot op heden niet op de nationale radio gehoord.

The Brave was een geslaagd feestje

In augustus was Maxazine partner van Festival The Brave. Het festival vierde in 2015 de tweede editie en bracht namen als Charl Delemarre, The Young Folk, Rondé en Augustines. Een geslaagd feestje, dat mogen we wel zeggen!

Lowlands was een feestje. Niet alleen voor de festivalgangers, zeker ook voor onze fotografe Kim Balster. Haar foto van James Bay bleek veruit de beste Bay-foto en ging viral op social media. Berekeningen tonen aan dat de foto van de Maxazine-fotografe meer dan 4,5 miljoen keer is bekeken.

Reunie voor Guns n’ Roses?

Voormalig Guns n’ Roses gitarist Slash bevestigde in augustus dat Axl Rose en hij hun ruzie hebben beslecht, 6 jaar nadat de frontman van de band Slash een kankergezwel heeft genoemd. Of een reunie van Guns n’ Roses er ook in zit?

Martin Garrix gaat hard! En dat kunnen zijn management en label niet bijbenen. Daarom brak Garrix in augustus met platenlabel Spinnin Records en zijn management. Vanaf het begin van het jaar heeft hij geprobeerd om de eigendomsrechten van zijn muziek terug te verkrijgen maar werden beide partijen het niet eens.

Deel: