Jimmy Page, gitarist van de legendarische Led Zeppelin, laten weten dat een reünie van de band in de nabije toekomst niet zal gaan gebeuren. Page vertelde dat ze het een aantal keer hebben geprobeerd. “Alles ging zo gehaast, dat heeft niet gewerkt”, aldus de gitarist, “Dat is de reden waardoor de O2 show niet echt liep. We hebben enorm veel gerepeteerd om Jason—John’s zoon het gevoel te geven dat hij een deel van de band was en niet een soort van noviteit. Maar wat een reünie betreft, ik denk niet dat het gaat gebeuren, simpelweg omdat we er allemaal achter moeten staan en met de juiste redenen”.

Jimmy Page vervolgt: “Led Zeppelin was een creatieve kracht die je niet met een knip van je vingers weer kan creëren. Het was een mix van vier geweldige muzikanten. Ik denk en hoop dat als ik er nu niet was geweest dat de overige bandleden het zelfde besluit zouden hebben genomen om niet verder te gaan. Het zou niet mogelijk zijn om zomaar iemand in de band te gooien en te zeggen, doe dit, doe dat. Dat zou niet eerlijk zijn en volledig tegen de creatieve manier van werken in gaan zoals we vroeger deden.”

Nieuw werk van Jimmy Page?

Page is wel positief over nieuw materiaal na de laatste release van de Led Zeppelin remasters; “De afgelopen jaren heb ik me volledig gefocust om de remasters perfect te krijgen en ze te promoten. Op 31 juli kwamen de laatste geremasterde albums uit, nu heb ik tijd om even adem te halen en te gaan denken over nieuw werk. Ik zal weer kunnen gaan denken aan de gitaar en nieuwe muziek gaan opnemen. Ik heb al een en ander geschreven, ik kijk er enorm naar uit”, aldus Jimmy Page, die de fans daarmee toch iets geeft om naar uit te kijken.

Deel: