De Belgische zangeres Eva de Roovere brengt op 12 februari 2016 haar vijfde album ‘Chanticleer’ uit. Met dit album waagt ze een sprong in het diepe, want het is haar eerste Engelstalige plaat en een werk dat volledig door en met Amerikanen tot stand kwam. ‘Chanticleer’ is opgenomen in The Carriage House in Los Angeles met producer Peter Case en bevat samenwerkingen met de Amerikaanse singer-songwriters Case, Cindy Lee Berryhill en en Bob Neuwirth.

Over de reden waarom Eva het Nederlands voor het Engels heeft verruilt zegt ze: “Wanneer je Nederlands zingt bereik je alleen maar Nederland en een deel van België”. Daarbij wilde Eva groeien als artiest, want “alles groeit en als ik wilde groeien, dan moest ik dat gaan doen”. Case onderkende dit en hielp haar de definitieve stap uit haar vertrouwde artistieke omgeving te zetten. “Ze leek er geïnspireerd en gedreven genoeg voor”, aldus Case.

‘Chanticleer’ is een natuurlijk en intiem klinkend album dat een nieuwe fase markeert in de carrière van Eva de Roovere. Ze is klaar om haar muzikale reis buiten de lage landen voort te zetten en de Engels sprekende wereld te ontdekken.

Deel: