Vandaag zijn de eerste namen bekend gemaakt voor de nieuwe editie van het Dauwpop festival dat volgend jaar zal plaats vinden. De eerste headliner die bekend is gemaakt is de Britse band Madness. ‘Baggy Trousers’, ‘Our House’ en ‘One Step Beyond’ zijn nog maar een paar van de hits die Madness heeft geschreven. De Britten weten met een mengsel van Ska en Pop een ongekende energie vrij te maken. Elke optreden weet de band om te toveren tot een ongekend feestje. Het enige Nederlandse optreden van de band in 2016 is op Dauwpop.

Bekende namen en opkomend talent
Ook in 2016 staan er weer een flink aantal bekende acts op de Dauwpop line-up: Jett Rebel, De Staat, Fresku, Bökkers, Mr. Polska en Birth Of Joy zullen bij menigeen een belletje doen rinkelen. Uiteraard is er ook voor opkomend talent weer flink wat ruimte: My Baby, Lucas Hamming, Stepherd & Skinto, Ronnie Flex en Haevn zijn allemaal rijzende sterren in het Nederlandse muzieklandschap.

Uit het buitenland komen Kadavar (stevige hardrock uit Berlijn) en Pierce Brothers (Australische pop in het straatje van Mumford and Sons).

Dauwpop zal volgend jaar op 28 mei plaats vinden in Hellendoorn. De voorverkoop is al gestart.

Foto: (c) Sander Rijken/Maxazine

Deel: