Een vijftig-jarig bestaan waarvan de laatste vijfenveertig in dezelfde bezetting, grote successen en awards in binnen- en buitenland en nog steeds met grote regelmaat te zien op de Nederlandse podia. Het maakt de Golden Earring legendarisch, uniek en rockhelden voor jong en oud.

BD990581-6F72-4D61-BA58-59501B4E6101Vijftig jaar na het verschijnen van het debuut Just Earrings, wordt vrijdag 4 december a.s. het nieuwe album The Hague van Neerlands grootste rockband uitgebracht. Het mini-album, een eerbetoon aan Rockstad nr 1 van Nederland Den Haag, bevat 5 gloednieuwe songs, geschreven door George Kooymans en Barry Hay. Een nieuw geluid,  een stukje Franse tekst, maar zoals altijd onmiskenbaar de Earring.

Vanavond, donderdag 3 december, aan de vooravond van de release van het album, zal een nieuwe documentaire van de Golden Earring uitgezonden worden in de televisiereeks ‘Het Uur Van De Wolf”.  Ditmaal draait het niet om de geschiedenis van de band, maar om het ritme van de Earring-sound, waarbij hoofdrollen zijn weggelegd voor Cesar Zuiderwijk en Rinus Gerritsen. “De ritmesectie is bepalend voor het geluid van de Golden Earring,” aldus documentairemaker Marcel de Vré.

Een dikke week later, op zaterdag 12 december, viert de band haar gouden jubileum met een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam.

Deel: