The Rolling Stones maken al ruim een halve eeuw lang podia over de hele wereld onveilig. In de documentaire ‘Crossfire Hurricane’ blikken ze terug op vijftig jaar Stones. Aansluitend aan de documentaire is te zien hoe de Stones rocken in Hyde Park. Weinig bands kunnen een halve eeuw lang succesvol blijven. Er wordt weleens neerbuigend gesproken over ‘rollator rock’, maar The Rolling Stones flikten het. Waar ze in het begin betiteld werden als ‘de lelijkste band op aarde’, groeiden ze uit tot een band die iedereen liefhad. En nog steeds: The Rolling Stones trekken nog altijd volle zalen.

Nooit vertoonde beelden van de Rolling Stones

De documentaire ‘Crossfire Hurricane’, gemaakt door regisseur Brett Morgen bij het 50-jarig jubileum van The Rolling Stones in 2012, bevat nooit eerder vertoonde archiefbeelden, concertbeelden en interviews met de huidige en voormalige bandleden. De documentaire schetst een compleet beeld van de legendarische band. Vanaf het prille begin, met overal waar ze kwamen gillende vrouwen, tot nu. Een aaneenschakeling van oude fragmenten en commentaar van The Rolling Stones zelf, maken deze documentaire extra bijzonder.

Rolling Stones – ‘Crossfire Hurricane’, 21:20 – 23:15 uur, NPO Cultura

Deel: