Pauw stond zaterdagavond in Metropool in Hengelo voor de presentatie van hun eerste volledige album. Pauw, een psychedelische rockband maakt in sneltreinvaart carrière. De plaat, getiteld ‘Macrocosm Microcosm‘ is inmiddels twee weken uit. Zo snel gaat het! Een album presentatie zou de start moeten zijn van de release. In een volle grote zaal van Metropool Hengelo was de presentatie dan ook bijzaak en ging het om het spelen van hun hele oeuvre.

Pauw had dan ook maar een klein moment ingericht voor de presentatie. Midden in de set werd het vinyl exemplaar in de lucht gehouden en iedereen werd bedankt voor de totstandkoming. Bijzonder was de grote belangstelling voor een band, die nog maar net in 2015 zichtbaar werd.

 

Maxazine Pauw Metropool Rene Obdeijn6Pauw al direct in de grote zaal

In de grote zaal waar Pauw stond, kunnen zo’n 800 bezoekers in, en bij Pauw was de zaal voor zeker tweederde gevuld. Vooraf had men twijfels: krijgen we de zaal wel een beetje vol? De band komt uit Twente en het was opvallend hoeveel jeugdig publiek er was, bij deze qua sound aan de jaren 60/70 refererende band met invloeden van Pink Floyd en nog veel meer. Vergelijken is eigenlijk niet juist want dat is nu net het bijzondere van Pauw. Het klinkt direct vertrouwd en goed maar nergens kan je zeggen dat ze ergens op lijken.

Voorprogramma The Womb sloot naadloos aan op Pauw, qua sound en geluid. Een prima keuze derhalve, waarbij deze band net een versnelling hoger speelt en ook al een album uit heeft dat het beluisteren waard is. Zeker een aanrader voor  liefhebbers van Pauw, DeWolff en Jacco Gardner. Deze jonge bands vallen op door hun bijzondere ouderwetse sound en geluidsscapes. Ze zijn hip en zijn een prachtige aanvulling in het veelal platte top 40 muzieklandschap. Een samenwerking tussen deze bands en ze kunnen in Europa een mooi rondreizend festival vormen.

Maxazine Pauw Metropool Rene Obdeijn8

70 minuten durend oeuvre

Vooraf dacht het publiek mogelijk dat het wel een kort optreden zou worden, gezien de slechts 1 album en 1 EP met 4 nummers die zijn uitgebracht (waarvan er van de EP 2 op de nieuwste plaat staan). Toch kwam Pauw nog tot een show van 70 minuten. De band trad dit jaar al veel op bij festivals en dan is het veelal maximaal 45 minuten die men krijgt. Voor Pauw precies genoeg want dat geeft een powervolle set die indruk maakt.

Maxazine Pauw Metropool Rene Obdeijn7

In totaal werden er 11 nummers gespeeld oftewel het gehele oeuvre van de band op dit moment, waarvan er 9 nummers op ‘Macrocosm Microcosm’ staan. Pauw is in Europa nu nog micro maar zal best tot macro-instituut kunnen uitgroeien. Met prima nummers als ‘Vision’, ‘Memories’ en de afsluiter van de set ‘Shambhala’ zit er voldoende potentie in om ook een keer met een single te kunnen scoren. Immers één keer een hit en velen kunnen daar jaren op teren.  Met name ‘Shambhala’ was goed gekozen als afsluiter om toch even swingend en met tempo af te sluiten. Het tweede hoogtepunt van de avond was de toegift ‘Glare part 2′. Pauw kan nu al trots zijn op wat ze in korte tijd hebben bereikt.

Foto’s (c) René Obdeijn, Maxazine.nl

Maxazine Pauw Metropool Rene Obdeijn1

Deel: