Radiozender 3FM bestaat vijftig jaar. Dat moet gevierd worden. De gehele avond staat in het teken van het vijftigjarige jubileum. Vanuit poptempel Paradiso zendt de NTR een registratie uit van het verjaardagsfeest van 3FM.

Wie jarig is trakteert. Reden dus voor een feestje. 3FM gaf op 19 oktober een groots feest in poptempel Paradiso ter ere van hun vijftigjarig bestaan. Dit werd samen met de bekende 3FM-dj’s en Nederlandse artiesten als Jett Rebel en De Jeugd van Tegenwoordig goed gevierd. De presentatie van de muzikale avond is in handen van Giel Beelen, Frank van der Lende en Michiel Veenstra.

Vijftig jaar
In de grote zaal van Paradiso treden bekende namen als Jett Rebel, De Jeugd van Tegenwoordig, Miss Montreal en Douwe Bob op. Vanuit de kleine zaal zijn 3FM Serious Talents-bands als Sue The Night, Amber Gooma, The Brahms en OIJE te zien en te horen. Michiel Veenstra presenteert vanuit de kelder van de poptempel de ’50 jaar 3FM Popquiz’, over de muzikale geschiedenis van de radiozender.

Talent
Op 11 oktober 1965 begon de radiozender, toen nog Hilversum 3 genaamd, met uitzenden. Nu vijftig jaar later is 3FM niet meer weg te denken op de Nederlandse radio. De jongerenzender biedt kansen voor nieuw talent en richt zich op nieuwe muziek. De hele maand oktober viert 3FM zijn vijftigjarige verjaardag. Dat begon al op 1 oktober toen de 3FM-dj’s vier dagen lang radio maakten vanaf forteiland Pampus.

50 jaar 3FM feest, 22:00 – 23:05 uur, NPO 3

Deel: