15 oktober stond A Balladeer in het Patronaat Cafe in Haarlem. Het is een van de shows van de najaarstour waarin singer songwriter Marinus de Goederen de cafe’s en kleinere zalen van Nederland afgaat. De eerste single die A Balladeer uitbracht, ‘Swim with Sam’, staat de laatste jaren telkens in de top 2000. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan een nieuw A Balladeer album.

Marinus begon de avond met te vertellen dat hij later in de set nog wel wat vrolijker nummers zal spelen. Er kwamen inderdaad een aantal liedjes langs die geïnspireerd zijn op vervelende en soms zelfs tragische gebeurtenissen. Eén van de meest tragische is ‘Poster Child’, geïnspireerd op de gewelddadige aanval op Matthew Shepard, die uiteindelijk hieraan overleed. Bij het nummer ‘They’ve Shut Down Marks & Spencer’ legt Marinus uit dat dit nummer voort gekomen is op het sluiten van de Marks & Spencer vestiging in Nederland.

A Balladeer

Het publiek was muisstil, iet wat veelvuldg de complimenten van Marinus opleverde, en volgens hem was dat in schril contrast met een vorige show in Apeldoorn. Het was stil genoeg waardoor hij een aantal nummers onversterkt kon spelen. Er werden zowel nieuwe nummers gespeeld van de plaat die nog uit moet komen, waaronder een nummer dat eerst de plaat niet zou halen, maar zo mooi is dat hij toch erop moet. Ook werden natuurlijk de klassiekers van A Balladeer gespeeld, zoals ‘Superman can’t move his legs’ en ‘Swim with Sam’.

A Balladeer tourt de komende weken nog, en doet Breda, Edam, Leeuwarden, Amsterdam en Deventer aan.

A Balladeer

Foto’s (c) Sander Rijken, Maxazine.nl

Deel: