Meer dan vier decennia lang heeft de met een schuurpapieren stem gezegende Lemmy Kilmister, tijdens een carrière vol drank en drugs, het pad gekruist van mijlpalen in de rock. Hij zag de Beatles in de Cavern Club, was roadie bij Jimi Hendrix, de mentor van Sid Vicious en speelde zowel in Merseybeat als Motörhead.

Lemmy, inspiratie van grtoe sterren

Hij inspireerde Dave Grohl, Slash en Metallica, die naast Ozzy Osbourne, Alice Cooper en vele anderen hun opwachting maken in ‘Lemmy’. Drie jaar lang, van z’n rommelige appartement in Hollywood tot de ijshockeystadions in Europa, is de rusteloze road warrior gevolgd. De vele bewonderaars van Lemmy vertellen hoe en waarom hij de belichaming is geworden van de rock-‘n-roll en de laatste is van een uitstervend ras.

‘Lemmy’, 21:30 – 23:20 uur, NPO Cultura

Deel: