Het vijftienjarig jubileum van rockband DI-RECT is toe aan zijn hoogtepunt. Na tien dagen in hun eigen hotel pakken de Haagse rockers nog één keer uit: met bevriende artiesten geven ze een concert op het strand. Hun muzikale activiteiten waren dagelijks te zien in het tv-programma Hotel DI-RECT. Nu pakken ze nog één keer groots uit met een concert op het strand in Scheveningen.

Grootste show

Jubileumconcert DI-RECT wordt meteen de grootste show die de band ooit heeft gegeven. Samen met bevriende artiesten zorgt de band voor een gevarieerd programma. Bekende namen als Guus Meeuwis, Waylon, Miss Montreal en Wibi Soerjadi zijn erbij. Jonge muzikale talenten maken eveneens hun opwachting. Op het podium verwelkomt DI-RECT ook voormalig frontman Tim Akkerman. Voor het eerst sinds zes jaar is hij er weer eens bij.

Vier tieners

DI-RECT bestaat uit zanger Marcel (die Tim opvolgde), Jamie (drums), Vince (toetsen) en Spike (gitaar) en Bas (basgitaar). Het begint allemaal in 2000 toen vier tieners plotseling een platencontract aangeboden kregen na een optreden in het voorprogramma van rockgroep Kane. Een jaar later volgde de doorbraak met het debuutalbum Discover. In de jaren daarna groeide de band uit tot een van de grote acts in de Nederlandse rockscene. Tot het repertoire behoren onder meer de hits ‘Hungry for love’ en ‘This is who we are’.

Hoogtepunt voor DI-RECT, 22:30 – 23:50 uur, NPO 3

Deel: