Het gaat de 25-jarige Britse singer-songwriter Rhodes momenteel voor de wind. Hij scoorde in eigen land flinke hits met ‘Turning Back Around’ en ‘Close Your Eyes’ en speelde in het voorprogramma van onder meer Sam Smith en Laura Marling. Hij staat op het Lowlands festival en in september verschijnt zijn debuutalbum ‘Wishes’. David Rhodes vindt het allemaal doodeng: “Ik kan niet naar mijn eigen stem luisteren.”

David Rhodes komt uit het plaatsje Baldock, vlak boven Londen. In 2013 brengt hij zijn demo-single ‘Always’ uit, dat de aandacht van de BBC radio trekt en hem een platencontract oplevert. Er volgen vier EP’s en Rhodes mag met artiesten als George Ezra en Nick Mulvey op tournee. Zijn nieuwe single ‘Let It All Go’ is een duet met Birdy.

Rhodes heeft angst om te zingen

David Rhodes heeft in twee jaar veel bereikt maar vindt het soms moeilijk om van zijn succes te genieten. Over zijn zang is hij bijvoorbeeld erg onzeker. “Ik heb proberen uit te zoeken waar dat vandaan komt. Ik heb een soort angst voor zingen en een gebrek aan zelfvertrouwen. Vroeger maakte ik muziek samen met een vriend die een hele goede zanger is. Ik speelde dan alleen gitaar en haalde het niet in mijn hoofd om ook te gaan zingen.”

Aanmoedigingen

Uiteindelijk wordt Rhodes ervan overtuigd dat zijn stem goed klinkt. “Ik heb er altijd wel over nagedacht maar had de aanmoedigingen van vrienden nodig om het echt te durven. Ik vind het nog steeds moeilijk om naar mijn eigen muziek te luisteren. Gisteren deed ik een radiosessie en toen ik even later de studio weer binnenkwam, waren ze de opnames aan het terugluisteren. Ik ben gelijk weer weggelopen.”

Persoonlijke teksten

Dat de teksten van zijn liedjes erg persoonlijk zijn, maakt het er niet makkelijker op voor Rhodes. “Dat ik zingen ongemakkelijk vind heeft ook daarmee te maken. Het is echt eng soms. Alle liedjes op mijn eerste album zijn heel persoonlijk en gaan over al mijn onzekerheden. Maar wellicht wordt mijn tweede album heel anders. Misschien gaat dat wel over dat ik mijn zelfvertrouwen heb gevonden!”

Rhodes speelt zondag 23 augustus op Lowlands.

Deel: