“Ik heb ontdekt dat ik ook kan schrijven op bevel”, zegt Selah Sue over haar langverwachte tweede album ‘Reason‘. De plaat volgde in maart vier jaar na haar debuut en stond al bovenaan de Nederlandse en Vlaamse hitlijsten. Een succes dus, maar het maken van ‘Reason’ was allesbehalve een makkelijk proces: “Alleen in Los Angeles met twee producers die allebei hun mening hebben, ik moest serieus mijn ‘sense of reason’ aanspreken om niet wenend terug te vliegen naar België.”

De nu 26-jarige Selah Sue stond al in 2009 op grote festivals als North Sea Jazz en Lowlands. De Vlaamse valt op door haar covers van Amy Winehouse en Erykah Badu maar ook met eigen werk als ‘Raggamuffin’. In 2011 verscheen haar titelloze debuutalbum dat een definitieve doorbraak betekende in de Benelux. Daarnaast is Selah Sue erg succesvol in Frankrijk. Voor haar tweede album ‘Reason’ werkte ze in Los Angeles samen met topproducers Robin Hannibal en Ludwig Goransson.

Op bevel schrijven

Vorig jaar gaf Selah Sue een spraakmakend interview waarin ze openlijk vertelde over haar worsteling met depressies en gebruik van antidepressiva. Soms zit dat haar muziek in de weg vertelt ze nu: “Als je echt depressief bent, pak je geen gitaar meer vast. Maar ik schrijf wel beter als ik veel voel. En het leuke wat ik ontdekt heb tijdens het maken van ‘Reason’: ik kan blijkbaar ook op bevel schrijven. Onder druk. De eerste plaat is volledig natuurlijk tot stand gekomen, deze keer moest ik op tijd met nummers komen. En dat lukte wel.”

Redelijkheid voor Selah Sue

De albumtitel ‘Reason’ (rede, redelijkheid) betekent veel voor Selah Sue. “Het beschrijft het best mijn evolutie van de afgelopen jaren. Ik ben nog altijd enorm emotioneel maar door het ouder worden heb ik een ‘sense of reason’ gecreëerd waardoor ik mijn emoties beter kan plaatsen. Zonder dat had ik deze plaat nooit kunnen maken. Want werken met de producers in Los Angeles was echt niet makkelijk.”

Selah Sue speelt 31 juli in het Openluchttheater in Bloemendaal.

©FaceCulture

Deel: