John Newman, een van de grootste Britse nieuwkomers van de afgelopen jaren, heeft zijn tweede album ‘Revolve’ aangekondigd. De opvolger van ‘Tribute’ komt uit op vrijdag 16 oktober.

Nadat zijn nieuwe single ‘Come And Get It’ afgelopen vrijdagavond op nummer 5 in de Britse singles chart binnenkwam, zijn nu de details bekend over John Newman’s nieuwe album. ‘Revolve’, een tijdloos pop-album dat opent met een intro waarin acteur Idris Elba te horen is, werd geproduceerd door Newman zelf en opgenomen in Los Angeles, Londen en Miami. Het team van musici en producers dat aan ‘Revolve’ meewerkten bestaat uit onder anderen Greg Kurstin (Beyoncé, Sia, Ellie Goulding, Katy Perry en Lana Del Rey), de legendarische Charlie Wilson van The Gap Band, Jack Splash (Alicia Keys, Kendrick Lamar, Cee-Lo Green) en Jerry Hey’s blazerssectie, vereeuwigd in Michael Jackson’s ‘Thriller’.
‘Revolve’ werd single voor single opgenomen, een benadering die Newman overnam van zijn vriend Calvin Harris, waarmee hij onlangs de wereldwijde hit ‘Blame’ scoorde.

De 25-jarige Brit groeide in korte tijd uit van een gevoelige tiener in een klein dorpje in Yorkshire tot iemand die heen en weer pendelt tussen Londen en LA en opneemt in Michael Jackson’s oude studio, iets waarvoor hij zichzelf nog steeds af en toe in zijn arm moet knijpen: “I remember going out for a cigarette, just after we’d finished recording and I thought to myself, ‘This is very surreal, and I’m in LA and making my second record. I’m actually doing it…’”.

Fans hadden onlangs al de gelegenheid een aantal nieuwe nummers te horen toen Newman optrad voor 65.000 mensen tijdens Taylor Swift’s British Summer Time concert in Hyde Park. De avond erna was hij headliner tijdens de Closing Ceremony van de prestigieuze European Games, die twee weken eerder werden geopend door Lady Gaga.

Op 16 oktober, dezelfde dag als het album, wordt een bijbehorend boek uitgebracht, eveneens getiteld ‘Revolve’, waarin Newman in de eerste persoon vertelt over het creatieve proces van het maken van albums 1 en 2.
John Newman brak in 2012 door als gastvocalist op de hit ‘Feel The Love’ van Rudimental, die in Nederland de tweede plaats in de Top 40 bereikte. Een jaar later scoorde hij opnieuw een hit met zijn debuutsingle ‘Love Me Again’. Newman’s debuutalbum ‘Tribute’, door hemzelf geschreven, werd in Groot-Brittannië Platina en kwam in de Amerikaanse iTunes-lijst op nummer 2 terecht. Het toonaangevende Britse muziekblad Q over Newman: “His sound echoes the lyrical outpouring and bleeding hearts of Otis Redding and Amy Winehouse…the neo-soul man is set to charm the world. Like Adele’s 21 it’s a modern day pop star’s break up album”.

Deel: