Het electropoptrio Chvrches brengt op vrijdag 25 september het nieuwe album ‘Every Open Eye’ uit. Voorafgaand aan de release brengt de Schotse band de single ‘Leave A Trace’ uit. Het nummer is gratis te downloaden als instant-grat bij vooruitbestelling van het album. Ook is het beschikbaar op alle streamingdiensten.

De single ‘Leave A Trace’ laat horen welke weg Chvrches in slaat op het nieuwe album. De ‘luchtigheid’ van debuutalbum ‘The Bones Of What You Believe’ uit 2013 is vervangen door een meer donker en zwaarder geluid. Ook qua tekst is ‘Leave A Trace’ gewaagder. Om het in de eigen woorden van zangeres Lauren Mayberry te zeggen: ‘a middle finger mic drop about not being told what to do.’

Bekijk hieronder de lyric video van de single ‘Leave A Trace’.

Het debuutalbum ‘The Bones Of What You Believe’ verkocht wereldwijd meer dan een half miljoen exemplaren en het leidde er toe dat Chvrches genomineerd werd voor een BRIT Award. De band rondom Iain Cook, Martin Doherty en zangeres Lauren Mayberry speelde vanaf de release in het najaar van 2013 op tal van uitverkochte clubs in de Verenigde Staten en Europa en op grote festivalweides waaronder Glastonbury, Coachella, Reading en Lowlands.

Na de uitgebreide tour trok het drietal zich eind vorig jaar terug in de eigen Alucard Studios in Glasgow. In het tot studio omgebouwde appartement werkte de band aan tal van schetsen en ideeën die tijdens de tour ware n gemaakt. Sterke gitaarriffs, spitse loops en aantrekkelijke melodieën vonden hun weg naar synthesizers, drumpads of de computer. Zo werd de basis gelegd voor ‘Every Open Eye’. Een album waar de gedachte ‘less is more’ de boventoon voert zonder het Chvrches-signatuur uit het oog te verliezen. Tot slot werden de zinnen en woorden die Lauren Mayberry on the road had genoteerd in een notitieboekje, herschreven tot verhalende teksten die zo kenmerkend zijn bij Chvrches. Dat maakt van ‘Every Open Eye’ een elektronische popplaat met een hart.

Deel: