Met ‘Geronimo’ scoorde Sheppard uit het Australische Brisbane een wereldhit van formaat. Het debuutalbum ‘Bombs Away‘ van de indiefolk band werd een jaar geleden al in eigen land uitgebracht maar is in Europa nog vers. Er wordt dus veel buiten Australië getoerd in 2015 maar stiekem denken George en Amy Sheppard alweer aan nieuwe muziek: “We kunnen nog steeds niet geloven dat mensen overal onze liedjes massaal meezingen maar zijn wel klaar om aan een nieuw album te werken.”

George en Amy Sheppard zijn aanvankelijk een folkduo maar in 2011 wordt Sheppard een zeskoppige band. De in februari 2014 uitgebrachte single ‘Geronimo’ wordt een enorme hit in Australië en slaat ruim een half jaar later ook in de rest van de wereld aan. Het debuutalbum ‘Bombs Away’ krijgt in 2015 een wereldwijde release, Sheppard toert dit jaar dan ook voornamelijk in Europa en Amerika. ‘Geronimo’ is op Spotify inmiddels 144 miljoen keer gestreamd.

Nieuw materiaal

Amy Sheppard staat nog steeds te kijken van het wereldwijde succes: “Ik vind het nog altijd heel spannend. Toen we ‘Geronimo’ schreven hadden we geen idee dat het een internationale hit zou kunnen worden.” Door het langzaam groeiende succes van Sheppard, speelt de band al anderhalf jaar grotendeels dezelfde liedjes. “In Australië zijn de mensen al klaar voor nieuwe muziek van ons terwijl het hier allemaal net begint”, zegt George. “We spelen onze liedjes nog steeds graag maar zijn er wel klaar voor om nieuw materiaal te schrijven. Het zou handig zijn als ons tweede album wereldwijd op dezelfde tijd wordt uitgebracht.”

Meer experimenteren voor Sheppard

De band heeft al genoeg ideeën voor een tweede album. Volgens Amy zal het nieuwe werk meer volwassen klinken: “Het wordt anders dan ‘Bombs Away’ want we zijn als muzikanten in de tussentijd gegroeid. We willen gaan experimenteren met elektronica en het wordt ook wat steviger. Maar zeker ook herkenbaar als ons.” De band probeert tijdens het toeren al aan nieuwe liedjes te werken maar dat valt niet mee, bekent Amy: “Het is best moeilijk. Als je de hele dag op een festival hebt rondgelopen wil je daarna gewoon naar bed. Alles is zo anders nu. Voor ‘Bombs Away’ hadden we alle tijd van de wereld. We werden wakker, gingen een beetje jammen en zagen wel of het iets opleverde.”

Afstand nemen

George denkt dat band het beste weer in alle rust liedjes kan gaan schrijven. “We spelen nu dag in dag uit het werk van ‘Bombs Away’, dan is het moeilijk om niet in die stijl te blijven schrijven. Ik denk dat we er bewust afstand van moeten nemen om weer met een frisse insteek aan een nieuw album te kunnen werken.”

©FaceCulture

Deel: