Op maandagavond 6 juli j.l. was het Circus Larry Graham Central Station weer eens in ons land en deed zaal Patronaat aan in Haarlem met een bijna 3 uur durend feestoptreden, met een nadruk op ‘Circus’ dat zeker niet denigrerend bedoeld is. Aangevuld met Nederlandse gasten Candy Dulfer en Jett Rebel, die allebei duidelijk lieten zien en horen dat hun roots o.a. bij Larry Graham en bij Sly & the Family Stone liggen.

Voor degenen die dit niets zegt, Sly & the Family Stone was de band uit de jaren 60 van de vorige eeuw waar Larry en Sly Stone grote successen hadden en men het zelfs tot het Woodstock festival bracht. Graham vertelde het publiek dat ze in die tijd in erg fijne sferen verkeerden en dat hij later van anderen gehoord heeft dat het erg leuk was…… Vanzelfsprekend werd in Haarlem veel uit het werk van Larry’s Central Station gespeeld en ging het dak er af met de grote hits van Sly Stone & Co..

Onderweg was er een wat tijdrekkend en overbodig intermezzo in de vorm van “wie wil er graag wat met Larry spelen”. Uit het publiek kwamen verschillende gegadigden waaronder die mét zangtalent, maar ook een aantal zonder enige goede muziekinstrument-beheersing, die dit zonder gène te samen met de gehele band incluis Graham lieten horen en zien. Je moet maar durven.

Ook een tijdvuller was het vragenrondje van het publiek aan de band met betrekking tot hun invloeden. Inclusief Candy Dulfer en Jett Rebel werd het hemd van het lijf gevraagd en natuurlijk werd een paar keer de naam van de gastheer genoemd. Vanzelfsprekend werden de namen van o.a. George Clinton, James Brown en Prince genoemd, waarvan dan de nodige covers gespeeld werden. Het feest van de herkenning was groot en het publiek ging uit zijn dak.

Gastmuzikanten Candy  en Jett mochten beiden afzonderlijk in een nummer de sterren van de hemel spelen en dat lukte hen met hun beider grote talent dan ook met gemak. Nog groter werd de funk-party toen in de toegift de nodige Family Stone hits werden uitgevoerd en het dansende publiek uit de voorste rijen zich ook op het podium mocht begeven, waarbij niemand bij “I want to take you higher“ nog stil stond. Het was een zeer geslaagde avond, waar nog veel over nagepraat zou worden.

Foto’s (c) Tom Moerenhout

Deel: