Het Best Kept Secret festival is één van de jongste muziekfestivals van ons land. Het festival opent dit jaar zijn deuren pas voor de 3e keer en je kan het festival vergelijken met een drie-daagse jungletocht in de tropen. Best Kept Secret vind plaats aan een mooi binnenstrand in Hilvarenbeek en als kampeerder staat je tentje tussen de wilde dieren op het terrein van Safari-Park de Beekse Bergen. Door deze unieke locatie lijkt er ook elk jaar een ware competitie te zijn tussen de artiesten die allemaal de beste selfie met de giraffen en zebra’s willen maken.

Kevin Morby, Metz en Drenge op Best Kept Secret

Op Stage Three komt Best Kept Secret rustig op gang met Kevin Morby. Met zn drieën produceren de mannen mooie klanken die het publiek zeker wel kan waarderen, ook al kan hier niet echt op gedanst worden. Met indie is dat sowieso wel lastig, hoe beweeg je hier op. Men staat in het begin een beetje op de plek heen en weer te hupsen, maar bij het tweede nummer is er al meer tempo, dat goed te merken is bij het publiek.

Op Stage Two staan tegelijkertijd de punkers van Metz, totaal anders. Waar je bij Kevin Morby langzaam wakker wordt gemaakt staat Metz hardhandig aan je te schudden en te trekken. Wat een bak geluid veroorzaken deze heren, dat er niets van te verstaan is maakt voor het publiek niet uit; Het is immers keiharde punk. Op het einde ontstaat er een kleine moshpit, maar over het algemeen is het vrij rustig gebleven.

Na de Metz val je gelijk met je neus in de derrie, Drenge staat op het grote podium Stage One te spelen. Een stuk makkelijker te beluisteren dan de vorige band en de vele luchtgitaren zijn te hand genomen.

Fidlar op Best Kept Secret

Fidlar is toch een meer toegankelijke soort punkband. De jongens uit Californië (Wat helemaal niet te zien is door de korte broek met bloemdesign…), zijn verstaanbaar, hebben goeie deuntjes en weten hoe ze met het publiek moeten spelen. Met teksten over liefde, drugs en bier zijn ze lekker aanstekelijk en je kan de nummers dan ook snel meezingen. “I drink cheep beer, so what, fuck you” is wel iets wat men makkelijk mee kan scanderen. In de loop van de dag zijn de mensen wel klaar voor een feestje en springt de hele tent op en neer met zo af en toe een crowdsurfer op de handen. Tijdens het afsluitende nummer wil Fidlar iets raars gaan doen. We moeten allemaal gaan zitten, en het is mooi te zien dat de hele tent mee doet. “We weten wel wat we moeten doen als de tijd daar is”, wordt er gezegd. En ja hoor, als de drop komt zijn we allemaal klaar om te springen. Na het zoveelste mega hoge “Thank you”, door Brandon Schwartzel (de bassist van Fidlar) verlaat de band Stage Two terwijl het publiek om meer roept.

Circa Waves op Best Kept Secret

Het is de tweede maal dat Circa Waves op Best Kept Secret staat en dit keer is het met een volledige album, ‘Young Chasers’, Dat onlangs in maart uit kwam. De band begint knallend en dit is gelijk ook het energieniveau voor de rest van het optreden. “We are Circa Waves from Liverpool. It’s lovely to meet you!”, zegt zanger Kieran Shudall na het nummer ‘Good For Me’. Het publiek is massaal op komen draven en het veld is dan ook goed gevuld. En iets wat wij Nederlanders (en de Belgen en Britten die hier ook rondlopen) wel kunnen is voor klapvee spelen. Het lukt ons dus ook om na ‘Get Away’ de jongens met een mond vol tanden te laten staan. “That was fucking special”, roept Kieran. Iets wat nog niet eerder is gebeurd bij de band dat het hele veld staat te springen. Zeker een mooie ervaring. Een groter contrast kan er niet zijn, want tijdens hun grote hit in Nederland, ‘T-Shirt Weather’, begint het met spetteren. Maar zoals ze in het nummer zingen “It’s gonna be okay!” en gelukkig blijft het maar bij een paar druppels.

Deel: