Lowlands is de laatste in ons rijtje Festivalinfo en misschien wel het bekendste Nederlandse festival. Maxazine bracht je de afgelopen weken de leukste festivals van het seizoen, met alle info die je wil weten!

A camping flight to Lowlands Paradise is misschien wel één van de bekendste festivals in ons land, maar is ook onder de Europeanen een populair evenement. Het Lowlands festival biedt al sinds 1993 een jaarlijks terugkeer op het evenemententerrein van Walibi Holland in Biddinghuizen en kent sindsdien ook een vaste vorm in aanbod van muziek, literatuur, theater, film, cabaret en ballet. Dit driedaagse festival vind dit jaar plaats van 21 t/m 23 augustus en dat is meestal het laatste weekend van de zomervakantie en dus prima gepland. Voor menig Lowlands bezoeker, de beruchte ‘Lowlander’, is dit festival een jaarlijks thuiskomen en kennen alle ins en outs van Lowlands. En wie kent nou niet de namen Alpha, Bravo en Charlie (3 podia), de 5 schoorstenen bij de ingang of de beroemde brug die je over moet zien te klauteren met al je kampeer spullen.

Het thuiskomen van de Lowlanders in combi met de gemoedelijke sfeer is hetgeen dat Lowlands jarenlang deed uitverkopen voordat er uberhaupt een line up bekend was. Het tij keerde echter vorig jaar en de verkoop kwam wat langzaam op gang en ook dit jaar zijn er 3 maanden na de start van de verkoop nog kaarten te verkrijgen. Dat de huidige festivalganger z’n zuur verdiende centen niet meer zo snel neerlegt voor een groot festival valt op en de concurrentie is dan ook moordend. Echter blijft Lowlands toch uniek in z’n soort en bied niet alleen muziek, maar ook theater, film, cabaret, literatuur en ballet en is dus een groot cultuur evenement.

Wie toch het liefst voor de muziek komt, er staat ook dit jaar weer een mooie line up met o.a. Underworld, The Chemical Brothers, Ben Howard, Passenger en Major Lazer. Dus heb je nog geen bestemming voor je vakantiegeld en wil je niet ver van huis, er zijn nog kaarten te koop voor Lowlands en kosten €195. De gehele line up voor dit jaar vind je hieronder.

Line up Lowlands 2015

18+ – 21 – Adriaan van Dis – Afterpartees – Alestorm – All Time Low – Allah-Las – âme – Awolnation – Bad Breeding – Bastille – Batida – Bear’s Den – Ben Howard – Ben Khan – Benjamin Clementine – Bleachers – Boys Noize b2b Baauer – Caribou – Chef’special – Christine and the Queens – Concertgebouworkest – Courtney Barnett – Curtis Harding – Dakhabrakha – De Jeugd Van Tegenwoordig – De Sluwe Vos – Dj Slow – Dj Tennis – Django Django – Dollkraut (live) – Dolomite Minor – Dusky – Eaves – Echosmith – Enter Shikari – Farruquito – Father John Misty – FFS (Franz Ferdinand & Sparks) – Formation – Four Tet – Fuzz – Gallowstreet – Herman Brock jr. – Ho99o9 – Hot Chip – Howling (live) – Hudson Mohawke (live) – illbilly hitec – Imelda May – Interpol – James Bay – Joey Badda$$ – José González – Jp Cooper – Karenn (live) – Kasba – Kendrick Lamar – Kodaline – La Roux – La Sra. Tomasa – Låpsley – Limp Bizkit – Low Roar – Major Lazer – Marcel Dettmann – Mefjus – Mighty Oaks – Mini Mansions – Mr Zarko & Band – Mø – Ot Vinta – Ought – Paolo Nutini – Paranoid London – Passenger – Patrick Watson – Pauw – Pond – Rico & Sticks – Rondé – Roots Manuva – Rudimental – Sángo – SBTRKT – Seinabo Sey – Shamir – Shura – Slaves – Spor – Tame Impala – The Antlers – The Bohicas – The Chemical Brothers – The Districts – The Indien – The Maccabees – The Mysterons – Thomston – Todd Terje & Olsen Band – Tourist – Tove Lo – Trippy Turtle – Tsepo – Twenty One Pilots – Underworld – Vaults – Viet Cong – Wand – What So Not – While She Sleeps – Whilk & Misky – Years & Years

Deel: