Zet tien van de meest populaire Nederlandse dj’s op één podium en je hebt gegarandeerd het beste feestje van Nederland. De eerste editie van The Flying Dutch, naast Eindhoven ook gelijktijdig in Amsterdam en Rotterdam, was een groot succes. Niet alleen de dj’s zorgden voor de juiste sfeer, ook de organisatie was -bijna op z’n Amerikaans- uitstekend.

Uitgerekend de twee Brabantse slotacts in Eindhoven, Hardwell uit Breda en Showtek uit Eindhoven waren het klapstuk van de dag. Beiden draaien eerder op de dag al in Amsterdam en Rotterdam, maar om juist deze twee in Eindhoven te laten afsluiten was een gouden greep. Niets ten nadele van Fedde Le Grand, Afrojack, Armin van Buuren, Yellow Claw, Oliver Heldens, Nicky Romero, W&W en Sunnery James & Ryan Marchano, maar zo los als het in de laatste twee uur van The Flying Dutch ging was zelfs voor Eindhovense begrippen ongekend.

Strijp-S is een prima locatie voor een dergelijk grootschalig evenement. Rond zes uur waren er ruim 28.000 festivalbezoekers op het terrein. Het oogde vol, maar er was voldoende ruimte. Catering, toiletten en kluisjes waren er voldoende. Op wat drukte in de eerste twee uurtjes waren er nauwelijks lange wachttijden.

SHOWTEK

Sjoerd en Wouter Janssen van Showtek draaien niet zo vaak in Eindhoven. De laatste keer was ruim een jaar geleden, op Koningsnacht op het Stadhuisplein. Showtek reist de hele aardbol rond is draait nog maar zelden in Nederland. Alle bekende Showtek-hits gingen erin als zoete koek: van ‘Cannonball’, ‘Get Loose’, ‘Slowdown’, ‘We Like To Party’, ‘Bad’ tot ‘Booyah’. Voor dat laatste nummer was zelfs vocalist Sonny Wilson opgetrommeld.

Sjoerd en Wouter zijn fanatieke PSV-supporters. De strakke set werd besloten met het massaal meegezongen ‘Kam-pioe-nen, kampioenen’ van de SRV Mannen. Het spreekt voor zich dat de optredens van Showtek in Amsterdam en Rotterdam een ander slot hadden. Sjoerd Janssen: ”Pas op het laatste moment kregen we van een bevriende dj een memory-stick met dat nummer erop. Vonden we een mooie afsluiting van onze set. Alleen in Eindhoven natuurlijk!”

HARDWELL

Bredanaar Hardwell draaide op z’n 14e al in een discotheek op het Stratumseind. Nu stond hij als nummer 1-DJ van de wereld na ruim twee jaar weer eens in Eindhoven. Hij opende met ‘Eclips’ van zijn laatste album ‘We Are United’, een overigens al twee jaar oud nummer waarmee Hardwell vrijwel altijd opent. Met een energieke set met veel bekend Hardwell-materiaal zette de Bredanaar en mooie punt achter de eerste editie van The Flying Dutch. Om echt te besluiten met Guus Meeuwis’ Brabant en een dampende stukje hardstyle. “In Amerika pikken ze dat niet, maar hier in Nederland kun je dat gewoon doen”, aldus Hardwell na afloop van zijn set op The Flying Dutch.

eindshow-Flying Dutch-30052015-2525 kopie

Deel: