Jeroen van der Boom, René Froger en Gerard Joling stonden dit jaar maar liefst vijf keer in een bomvol ArenA met hun Toppers in Concert. Elk jaar is er een thema, dit jaar was het thema Crazy Summer. De dresscode was tropisch wit. Vijf dagen lang waren er ruim 60.000 bezoekers gehuld in witte kledij met een vrolijk zomers tintje.

Naast de drie Toppers vinden er ook elk jaar een hoop gastoptredens plaats. Dit jaar waren die er van o.a. The Village People, Barry Hay (Golden Earring), Clouseau, Roxeanne en Dré Hazes jr., Edsilia Rombley, Danny de Munk, David Bisbal en Willeke Alberti.

Maxazine Dexter Reijsmeijer Toppers in Concert 2015 18Elk jaar is het weer de vraag hoe de heren de ArenA binnenkomen. Van een vliegen tapijt tot aan een grote molen, alles is al langsgekomen. Voor deze tropische editie kwamen ze vanuit de nok met een strandhuisje naar beneden en stapten over op een speedboot.

Tijdens dag één verliep de overstap niet vlekkeloos voor Froger. Hij werd geraakt door een zweepslag en kon zich niet meer bewegen. Het eerste moment dat hij het podium kon verlaten heeft hij meteen een injectie gekregen, zodat hij de rest van de avond wel kon uitzingen. Tijdens het jaarlijkse welkomstwoord werd nog even stilgestaan bij de onlangs door Gerard Joling aangereden vrouw. Ze leven erg mee met het slachtoffer en haar familie. Ondanks alle tegenslagen, kon het feest toch door gaan.

Na de eerste drie medleys was het tijd voor het eerste gastoptreden. Clouseau verruilde de Belgische Lotto Arena in voor het Amsterdamse. Voor het eerst in jaren waren de gebroeders Wauters weer eens in Nederland. Ze werden dan ook razend enthousiast ontvangen door de vele liefhebbers. ‘Laat me nu toch niet alleen’, ‘Daar gaat ze’, ‘Passie’ en ‘Louise’ kwamen allemaal voorbij. De teksten die op het scherm meelopen, waren in dit geval overbodig, want alle liederen werden uit volle borst meegezongen.

Een ander bijzonder gastoptreden was dat van Golden Earring zanger Barry Hay. Barry kwam alleen om de grootste hits van zijn succesformatie te zingen. ‘Radar Love’, ‘Twilight Zone’ en ‘When The Lady Smiles’ werden vooral door het wat oudere publiek meegebruld.

Maxazine Dexter Reijsmeijer Toppers in Concert 2015 28Jeroen van der Boom heeft zijn grote successen te danken aan de Spaanse zanger David Bisbal. Reden genoeg om de Spaanse hunk eens uit te nodigen bij het grote feest. Samen met Bisbal zong Van der Boom ‘Silencio’. In 2007 heeft Jeroen een nummer één hit gescoord met de Nederlandse variant van het nummer, genaamd ‘Jij bent zo’.

Elk jaar wordt er een artiest geëerd en in het zonnetje gezet. Dit jaar was dat Willeke Alberti. Gerard, René en Jeroen liepen door het publiek naar Willeke toe om vervolgens tezamen met haar ‘Carolientje’, ‘Ome Jan’ en ‘Telkens Weer’ te zingen. Samen met zoon Johnny de Mol zong Alberti ‘De Glimlach Van Een Kind’.

Maxazine Dexter Reijsmeijer Toppers in Concert 2015 23Gerard Joling zit dit jaar 30 jaar in het vak. Daarom mocht hij zijn grootste hits zingen in een heuse ‘Gerard Joling’ medley. Later op de avond kwam hij nog eens terug om in een witte diva mantel om ‘One Moment In Time’ te zingen van Whitney Houston.

Andere gastoptredens, van Roxeanne en Dré Hazes jr., The Village People, Edsilia Rombley en Danny de Munk, werden net zo’n feest als verwacht, hoewel  The Village People door de verschillende bandwisselingen toch wel wat had ingeboet qua stem.

Maxazine Dexter Reijsmeijer Toppers in Concert 2015 37Ondanks dat het vijf avonden groot feest was in de ArenA, zijn de heren altijd blij dat het weer voorbij is. Het is altijd spannend of alles goed gaat en er zijn duizenden mensen op een plek. Gelukkig gaat het altijd goed, maar ze zijn blij als iedereen weer veilig thuis is gekomen.

 

 

Deel: