Op het vijfde album ‘The Phantom Cowboy‘ klinkt K’s Choice steviger dan ooit tevoren. Na het zien van een Foo Fighters-concert wisten Sarah en Gert Bettens het zeker: ze wilden eens een harde rockplaat maken die lekker is om live te spelen. In Alain Johannes (ex-Queens of the Stone Age) vonden ze de ideale producer voor deze klus. The ‘Phantom Cowboy’ is het eerste K’s Choice album dat volledig door Sarah en Gert samen is geschreven. “Dat geeft een unieke sound die we apart niet krijgen.”

Met hun debuutalbum ‘Paradise In Me’ en de single ‘Not An Addict’ brak K’s Choice in 1995 door in Europa. Opvolgers ‘Cocoon Crash’ (1998) en ‘Almost Happy’ (2000) deden het ook uitstekend en maakten van de Vlamingen graag geziene gasten op de grote festivals. Tussen 2003 en 2008 was het stil rondom K’s Choice en concentreerden Sarah en Gert Bettens zich vooral op soloprojecten. Na ‘Echo Mountain’ (2010) is er nu het stevige ‘The Phantom Cowboy’.

Live groep

Gert Bettens over de insteek van het album: “Vroeger begonnen we gewoon met schrijven en als we een nummer goed genoeg vonden, dan kwam het op de plaat. Nu hebben we op voorhand gezegd dat we een rockplaat gingen maken.” Sarah vult aan: “Wij zijn altijd als een live groep beschouwd en wilden voor deze plaat geen albumtracks. The Phantom Cowboy moet van begin tot einde tijdens een concert kunnen worden gespeeld.”

Samen schrijven

In het verleden schreven Sarah en Gert vooral apart van elkaar, maar deze keer deden ze alles samen. “Als we apart schrijven maken we hele nummers”, zegt Sarah. “Ik heb nu teksten geschreven op stukken van Gert, dat waren vaak melodieën waar ik zelf nooit zou zijn opgekomen. We Are The Universe is het eerste nummer waar we aan werkten. De riff is waarschijnlijk beïnvloed door de Foo Fighters die we een paar jaar geleden op een festival zagen. Je ziet het publiek constant op en neer gaan tijdens zo’n concert. Toen bedachten we dat het toch leuk moet zijn om platen te maken die live goed uit de verf komen.”

Eerlijk

Over de teksten is op voorhand niet nagedacht maar Sarah ziet wel overeenkomsten tussen de nummers: “Er is wel een soort verbindend thema ingeslopen, al is daar niet over gesproken. Eerlijk in het leven staan en gaan voor waar je in gelooft, daar gaan veel teksten over.”

K’s Choice live:

24 mei – TivoliVredenburg, Utrecht
27 juni – Night At The Park, Den Haag

(c) FaceCulture

Deel: