De Rotterdamse Ska-band De Skaggerz komt op 7 mei met een nieuwe EP, genaamd ‘Tussendoortje’. Redelijk snel want album ‘Merkwaardige Wezens’ kwam in september pas uit. Het geeft aan dat de mannen er helemaal klaar voor zijn. Een ‘Tussendoortje’ dus, voor wat nog komen gaat.

De Skaggerz TussendoortjeDe Skaggers klinken niet zoals de geëikte ska-bands als Madness, The Skatelites of The Selecter. The Skaggers pakken er een flinke dosis oer-Hollandse Nederhop bij en met een accent van Gers Pardoel, en dat alles geeft de mannen met regelmaat een sound à la Doe Maar. En da’s lekker, want die mannen worden nog steeds gemist. Opener ‘Padam’ is al direct een goed voorbeeld van die hernieuwde Two Tone Doe Maar-sound.

De Skaggerz geven op ‘Aan de bak’ duidelijk aan wat het muzikantenvak inhoud en met een energieke reggae-vibe die de mannen aan het nummer geven is het nummer wellicht hét Rotterdamse zomernummer van 2015.

‘Tussendoortje’ is een duidelijk bewijs dat waar Eindhoven ‘RockCity’ genoemd wordt, Zwolle de thuisplek is voor de hedendaagse hiphop, Rotterdam met de Bazzookas, De Rotterdam Ska-Jazz Foundation en De Skaggers voortaan als ‘Skaterdam’ door het leven kan gaan. ‘Tussendoortje’ is niet zomaar een tussendoortje te noemen, maar smaakt naar meer. Honger! (7/10) (Eigen productie)

Deel: