Op 8, 9 en 10 mei 2015 vindt alweer de 33ste editie van het Splinterfestival plaats. Op het Doornboomplein in Middelbeers treden dit weekend diverse acts uit binnen- én buitenland op! Want ook dit jaar wordt het culturele muziekfestival groots opgezet. Een breed scala aan artiesten en een divers programma voor jong en oud zullen de revue passeren.

splinterfestivalHet Splinterfestival wordt afgetrapt op vrijdag 8 mei, 20:00 uur. De Splintervrijdag staat in het teken van afwisselende dansstijlen. Verschillende bekende acts zullen het Splinterpodium betreden. Niemand minder dan Mr. Polska, BANGANAGANGBANGERS, Aap uit de mouw, PRDX en Sven G zullen deze avond invulling geven. Van bekende hiphop beats tot naar eigen zeggen ‘vrouwvriendelijke muziek’.

Zaterdag 9 mei gaat om 15:00 uur van start met ‘Das Groβe Splinterfest 2.0’. Het succesvolle Duitse festijn, dat vorig jaar voor het eerst georganiseerd werd, vroeg om herhaling; dus haal die Lederhöse maar weer uit de kast! Die Nünentaler Schurzenjäger en DJ Joey voorzien deze middag van de lekkerste schlagerhits. Pullen bier, bratwürsten en nog veel meer Duits feestplezier. Jawohl! Om 20:00 uur worden de biertafels aan de kant geschoven en zal de avond muzikaal omlijst worden door DJ’s Jack & Max, de Oirschotse coverband Gem’son en de bedenkers van het woord ‘feest’;

Band & Breakfast

Zondag 10 mei, de dag voor jong en oud; activiteiten voor de hele familie. Vanaf 12.00 uur is het terrein weer geopend voor het publiek en is er een diversiteit aan activiteiten voor jong en oud. Zo kunnen kinderen zich uitleven op het springkussen, hun lievelingsballonnendier laten maken bij de clown, geschminkt worden en nog veel meer.

Om 14:30 uur zal de coverband C’s Basement, bestaande uit jongeren uit de omgeving, deze middag muzikaal openen. Hierna speelt Simply Folk, een duo uit Hilvarenbeek en Lage Mierde met beide een liefde voor folkmuziek. Zij zullen deze middag 3 korte sets van aanstekelijke (vooral Ierse) folkmuziek ten gehore brengen, terwijl op het grote podium omgebouwd wordt. Gevolgd door de vijfkoppige rockband Shiverburn. Deze jonge band, aangevoerd door een enthousiaste leadzangeres, brengen met vette riffs, catchy melodieën en vingerlikkende gitaarsolo’s een ruige doch verrassende sound. UFly uit Polen is de vierde band deze dag en zeker niet de minste. Dit Poolse rocktrio heeft onder andere gespeeld in het voorprogramma van Alicia Keys en Kensington.

De avond wordt ingeluid door de unplugged show van de band Prinz Klauz. Het klinkt heel serieus, maar dat is het allerminst. Met akoestische gitaren, een banjo en een paar trommels brengt Prinz Klauz wat het beste te omschrijven is als ‘blue grass’, in dit geval een combinatie van rock, metal, folk en country. Covers in een eigen jasje. In 2014 speelden ze o.a. op Paaspop voor een volle tent. Aan niemand minder dan The Boss Brothers themselves, de eer om het Splinterfestival dit jaar af te sluiten. Deze Bruce Springsteen tributeband, waarvan de bezetting exact te vergelijken is met Springsteen’s E Street Band uit de gouden 70’s/ 80’s periode, speelt alle hits en live-klassiekers uit van deze legendarische baas.

Deel: