‘Een van mijn beste platen ooit’, zo omschrijft blues-, rock- en jazzgitarist Robben Ford zijn nieuwste album ‘ Into The Sun’. Het album verschijnt deze week en de recensies in Ford’s thuisland Amerika waren de afgelopen dagen louter positief. ‘Into the sun’ is een afwisselende en positief gestemde plaat met een mengelmoes van blues-, jazz- soul- en rockinvloeden en voortdurende tempowisselingen en met gastmuzikanten als Keb’Mo, Tyler Bryant en Sonny Landreth.

Een plaat voor ieder moment van de dag. En daarom boeiend. Eigenlijk zoals we dat van de 63-jarige Amerikaan al decennia lang gewend zijn. Robben Ford is in vorm en gebruikt zijn stem en gitaar iedere song weer op een andere manier. Met stijlvolle nummers als ‘High heels and throwing things’, het vrolijke en optimistische ‘Rainbow cover’ –mijn favoriete nummer- en het opzwepende ‘Howlin Moon’ neemt Ford zijn luisteraars aan de hand mee op een aangename tijdreis van vijftig jaar rock & roll.

Na een reeks van optredens in de Verenigde Staten de komende weken maakt Ford eind april de oversteek naar Europa voor een drie weken durende tournee door Europa met onder meer drie optredens in Nederland.

30 april: North Sea Jazz Club- Amsterdam
1 mei: Mezz-Breda
2 mei- Rhythm’n Blues Night-Groningen 

Deel: