Dat je niet per se een dure studio met geavanceerde apparatuur nodig hebt, bewijst het Nederlandse Jodymoon op het voortreffelijke nieuwe album ‘All Is Waiting’. Drie jaar geleden reisden Digna Janssen en Johan Smeets nog af naar New York om met de befaamde producer Bryce Goggin het prachtige ‘The Life You Never Planned On’ op te nemen. Voor de nieuwe langspeler besloot het duo dichter bij huis te blijven. Sterker nog, ze namen de cd op in hun flat in Maastricht. Met slechts stem en gitaar, soms aangevuld met strijkers en piano, creëert Jodymoon prachtige songs met knappe arrangementen die een grote impact achterlaten.

Thematisch gaat ‘All Is Waiting’ over je weg blijven volgen met wat je het liefste doet, wat er ook gebeurt. Liedjes als het hemelse ‘907 Steps’, het ritmische ‘Hitchhike Overdrive’ en het meeslepende ‘Along The Way’ spreken hierin boekdelen. Met haar bluesy en soulvolle voordrachten zet Janssen de teksten intens veel kracht bij en dringt ze diep de ziel binnen. Dat ze een compositie ook alleen kan dragen, blijkt uit het korte maar imponerende ‘Swim Like A Tiger’. Wanneer ze haar stem combineert met Smeets’ vocalen ontstaat een hypnotiserende harmonie die vanaf de eerste track ‘Hold It Down Somehow’ kippenvel oplevert. Bovendien etaleert de gitarist excellent spel dat doet denken aan de Canadese folkgrootmeester Bruce Cockburn. Veelzijdig als hij is, wisselt Smeets af tussen akoestische partijen en fraai slidewerk.

Wat ‘All Is Waiting’ over de gehele linie zo boeiend maakt, is het fascinerende contrast tussen klein en groot. In de wetenschap dat Jodymoon de nummers opnam in hun appartement met een gering instrumentarium, is het bijzonder dat het duo een maximaal ruimtelijk effect bereikt. Je ontdekt én voelt de ruimte om de liedjes heen die zo betoverend mooi is, dat het een oase van rust teweegbrengt. De eenvoud van Janssen’s en Smeets’ aanpak en de fantastische songs als geheel leidt tot een adembenemend werkstuk dat van begin tot eind schittert van schoonheid en spiritualiteit. Jodymoon fascineert met schitterende nieuwe liedjes. (9/10) (RLR Records)

Deel: