Op 26 november staat Selah Sue voor een uitverkochte Paradiso Amsterdam. Selah Sue heeft tot nu toe de EP’s Black ‘Part Love’ en ‘Raggamuffin’ uitgebracht. Het is alweer 3 jaar geleden dat ze haar debuutalbum uitbracht, genaamd ‘Selah Sue’.

Het voorprogramma wordt verzorgd door Son Little, een artiest uit Los Angeles die vroeger optrad onder de naam Aaron Livingston. De band speelt fijne roots-rock die prima gewaardeerd wordt door het publiek. Op het einde van zijn set steelt hij de show door een nummer onversterkt te zingen, terwijl zijn band speelt.

Hierna is het de beurt aan Selah Sue, om af te trappen met ‘Always Home’, een van de nieuwe songs die op haar nog te verschijnen album ‘Reason’ staan, die ze deze avond zal spelen. Het nummer wordt breekbaar gebracht, de band blijft nog even achterwege en ze staat alleen met een akoestische gitaar op het podium. De breekbaarheid waarmee het nummer gebracht wordt en hoe goed ze vanavond bij stem is vallen direct op. Hierna vervolgt ze met wederom een nieuw nummer ‘Daddy’. Omdat ze ‘Mommy’ al op de vorige plaat had, nu ook een ode aan haar vader.

Wanneer ze hierna ‘Black Part Love’ inzet, inmiddels ondersteund door haar band, steelt ze echt ieders aandacht. Hierna volgen ‘This World’ en ‘Fyah Fyah’, beide nummers van de debuutplaat, gevolgd door ‘Time’ van de nieuwe plaat, en ‘Reason’, de titeltrack daarvan. Ze vertelt dat haar debuutalbum volledig ontstaan was uit emotie, en dat ze dat nu iets beter onder controle heeft, iets wat ook terug te horen is in de nummers.

Na ‘I won’t go for more’ volgt een fantastische uitvoering van ‘Raggamuffin’. Het is natuurlijk bekend dat ze daar altijd een eigen draai aan geeft. Ook nu blijkt weer de kwaliteit van stem in zowel rap als zang. Na ‘Raggamuffin’ volgt de huidige single ‘Alone’ die op het nieuwe album zal staan, en ook titeltrack van de te verschijnen EP. Dit nummer wordt volop meegezongen door het publiek, het is in redelijk korte tijd al behoorlijk bekend geworden bij het publiek.

Na deze nieuwe song neemt ze ons weer mee naar 2010 met ‘Crazy Vibes’, gevolgd door de wederom gloednieuwe track ‘Together’, waarna ze afsluit met ‘Peace of Mind’ en ‘Crazy Sufferin Style’.

Ze begint de toegift zoals ze het concert ook begon, alleen op het podium met een gitaar. Ze vraagt het publiek om wat er gespeeld moet worden, en uiteindelijk hakt ze zelf de knoop door om een reggae medley te spelen. Hierna sluit ze de set af met een van de zwaarste nieuwe nummers, ‘Falling Out’.

Het album ‘Reason’ komt volgend jaar uit, als voorloper hierop zal 1 december de EP ‘Alone’uitkomen. Ook werd deze week bekend dat ze volgend jaar op Paaspop 2015 te zien is.

Deel: