Op 8 december brengt de Londense electropop band Is Tropical het eerste deel uit van het derde album “Black Anything”. Dit eerste deel “Black Anything Pt 1” bevat de nummers “Crawl” en “On My Way”. Het album zal in vijf delen digitaal en op 10″ vinyl uitgebracht worden. Voor “Black Anything” ging de band wederom een samenwerking aan met producer Luke Smith (Foals, Depeche Mode). De band ruilde het Franse label Kitsuné in voor het nieuwe New Yorkse label Axis Munid Records. Ook werd zangers Kirstie Fleck toegvoegd als vast lid van Is Tropical.

In de zomer van 2014 toerde Is Tropical door de vijf continenten Noord-Amerika, Afrika, Europa, Azië en Zuid-Amerika. Ze kwamen op het idee om zich te laten inspireren door elk continent en op elk continent een tweetal nummers op te nemen. Dit in plaats van zichzelf voor een periode op te sluiten in een studio in Londen. Geen traditioneel album. Het project heeft als doel om elke release op zichzelf te laten staan. Door het los laten van de traditionele manier van een album uitbrengen kreeg elk nummer de tijd die het verdiende. En dit zal terug te horen zijn op elk van de vijf releases.

Voor elk vinyl is een bijzonder artwork gemaakt dat dient als eerbetoon aan het continent waar het werd opgenomen. De vijf vinyl’s bij elkaar maken een wereldbol zichtbaar, en verenigt zo het hele concept. De volgende releases zullen worden uitgebracht in februari, april, juni en de laatste in augustus.

Deel: