De single ‘Do They now It’s Christmas? (2014)’ van Band Aid 30 staat in 52 landen op de hoogste positie in de single charts. Bob Geldof heeft een indrukwekkende lijst aan internationale sterren bereid gevonden om een nieuwe versie van het legendarische Band Aid-nummer ‘Do They Know It’s Christmas?’ op te nemen. De single ‘Do They Know It’s Christmas? (2014)’ van Band Aid 30 is sinds maandagochtend verkrijgbaar als download. De single verschijnt op 8 december op CD, hierop zullen ook remixes van Disclosure en Underworld staan. Alle opbrengsten gaan naar de strijd tegen ebola.

One Direction, Emeli Sandé, Bono, Ed Sheeran, Sam Smith, Chris Martin, Elbow en nog een hele waslijst aan wereldsterren doken afgelopen zaterdag de Sarm Studios in West-Londen in om onder de begeesterende leiding van Bob Geldof de liefdadigheidssingle op te nemen.

De locatie was bijzonder, omdat in dezelfde studio in 1984 de eerste versie van ‘Do They Know It’s Christmas’ werd opgenomen. Onder andere Wham!, Duran Duran, Sting en Bono (die ook toen dus al van de partij was) namen toen onder de noemer Band Aid het nummer op om bij te dragen aan de bestrijding van de hongersnood in Afrika.

De 2014-versie van ‘Do They Know It’s Christmas’ staat in het teken van de strijd tegen ebola, het dodelijke virus dat in West-Afrika al zoveel slachtoffers heeft gemaakt. Over het opnemen van de single zei Emeli Sandé: “Bob gave a really touching speech before we started singing. It was him expressing how passionate he was about this cause and how it’s so unnecessary that so many people should be dying.”

Ook zangeres Paloma Faith was geroerd door de toespraak die Bob Geldof voorafgaande aan de opnames gaf: “The most emotional moment was probably when Bob was giving his speech before we sang. I think that injected a lot of raw emotion into the performance.”

Deel: