Nashville stond woensdagavond weer op zijn kop, want het was Country Music’s Biggest Night. De Country Music Association Awards werden uitgereikt. Het spektakel werd gepresenteerd door Brad Paisley en Carrie Underwood. Tijdens hun openingsmonoloog werd George Strait op de hak genomen, zowel ebola als het Cloud-naaktfoto-lek schandaal bezongen en de terugkeer van Garth Brooks naar het podium van de CMA Awards benoemd. Tevens verklapte Brad het geslacht van Carrie’s baby en werd er aandacht besteed aan de vreselijke epidemie die Nashville zwaar getroffen heeft… Het zogeheten Post Partum Taylor Swift Disorder nu Taylor Nashville heeft verlaten voor New York.

Het was een avond gevuld met optredens van onder andere The Band Perry, Kacey Musgraves en Loretta Lynn, Little Big Town samen met Ariana Grande, Miranda Lambert samen met Carrie Underwood en Lady Antebellum. De Doobie Brothers gaven een fantastisch optreden en werden daarbij bijgestaan door Jennifer Nettles, Hillary Scott (van Lady Antebellum) en Hunter Hayes op gitaar.

Grootste winnares van de avond was Miranda Lambert die maar liefst 4 van haar 6 nominaties verzilverde, waaronder die van beste zangeres van het jaar. Ook haar man, Blake Shelton, viel in de prijzen. Hij werd gekozen tot beste zanger van het jaar. Voor het vijfde jaar op rij wonnen beiden deze prijzen.

Uit handen van Garth Brooks ontving Luke Bryan de belangrijkste prijs van de avond. Hij werd verkozen tot entertainer van het jaar. Het was voor het eerst dat hij een CMA Award ontving.

Ook werd de Lifetime Achievement Award, de Irving Waugh Award of Excellence, uitgereikt aan Vince Gill. Vlak voor zijn speech werd zijn eigen ‘When I Call Your Name’ akoestisch vertolkt door Brad Paisley en Carrie Underwood en in een video eerbetoon werd hij door onder andere Merle Haggard en James Taylor bedankt voor zijn bijdragen aan de country muziek. Tijdens zijn bedank speech besteedde hij aandacht aan de man waar de award naar vernoemd is en nam hij de tijd om het kameraadschap onder de jonge country garde te prijzen.

Hieronder de complete lijst van winnaars van de Country Music Association Awards 2014.

Album of the year:

 • Miranda Lambert – Platinum

Entertainer of the year:

 • Luke Bryan

Female Vocalist of the year:

 • Miranda Lambert

Male Vocalist of the year:

 • Blake Shelton

Music Video of the year:

 • Dierks Bentley – Drunk On A Plane

Musical Event of the year:

 • Keith Urban & Miranda Lambert – We Were Us

Musician of the year:

 • Mac McAnally (guitar)

New Artist of the year:

 • Brett Eldridge

Single of the year:

 • Miranda Lambert – Automatic

Song of the year:

 • Kacey Musgraves – Follow Your Arrow

Vocal Duo of the year:

 • Florida Georgia Line

Vocal Group of the year:

 • Little Big Town

Lifetime achievement award (Irving Waugh Award Of Excellence)

 • Vince Gill
Deel: