Arcade Fire heeft Halloween op een wel heel bijzondere manier aan zich voorbij laten gaan. Speciaal voor hun fans brachten ze dit weekend een 21 minuten durende horrofilm ‘Festi’ uit. Als regisseur van de fim werd Noreen Bauble genoemd, wat de pseudoniem is voor de band. Onder deze naam hebben ze al eerder wat projecten gelanceerd.

De gehele band is te zien in het begin van de film en er volgt daarna een keur van artiesten. Zo zijn Bryce en Aaron Desser (The National) te zien als enge tweeling, Fleet Foxes als bebaarde zangers en James Murphy als depressieve Dj.

Het verhaal gaat over de 27e verjaardag van Will Butler en probeert er alles aan te doen om niet te sterven om niet bij “de club van 27” te horen.Het begint als een backstage documentaire waar William verteld bang te zijn om prooi te vallen aan de vloek. Maar helaas is dit het lot van elke muzikant en zal ook de jacht op Jim Morrison aangehaald worden.

Op het laatst zijn er nog twee grote sterren die de film de moeite waard maken. Met Peter Gabriel als beveiliger en Slash die ‘Sweet Child O’Mine’ speelt is dit een fijn Halloween kadootje van de Arcade Fire voor hun fans.

Deel: