Documentaire (2013) van Joss Crowley over de hardrockband Deep Purple, naar aanleiding van hun optreden in het Nederlandse Zwolle op 19 oktober. Deep Purple brak in 1972 door met de vlammende hit ‘Smoke on the Water’. De song verwijst naar een brand die het Casino van Montreux vernielde tijdens een concert van Frank Zappa in 1971, één dag vóór Deep Purple daar hun nieuwe plaat ‘Machine Head’ zouden opnemen.

Het was niet de eerste crisis waar de band mee geconfronteerd werd en ook later zouden nog heel wat branden en brandjes moeten geblust worden. Van de typische rockstarperikelen als seks en drugs, over spanningen binnen de groep, ruzies en scheidingen, tot een dodelijk incident bij een optreden in Indonesië. Maar ondanks al die problemen en crisissen zorgde Deep Purple voor een aantal van de meest memorabele songs en riffs in de rockgeschiedenis en worden zij samen met Led Zeppelin en Black Sabbath beschouwd als dé pioniers van hardrock en heavy metal.

Deze documentaire vertelt het hele verhaal van Deep Purple en bevat onder meer interviews met de bandleden Richie Blackmore, Ian Gillan, Roger Glover, Ian Paice, Steve Morse, Glenn Hughes, met bewonderaar Lars Ulrich van Metallica en vele anderen.

Behind the Music, 22:35 – 23:20 uur, Canvas

Deel: