All We Are verzorgt het voorprogramma van London Grammar, een band die zichzelf vergelijkt met The Bee Gees, maar dan op diazepam, en dat is erg treffend gekozen. Het internationale trio bestaat uit de Braziliaanse gitarist Luís Santos, de Noorse bassist Guro Gikling en Ierse drummer Rich O’Flynn. De band doet het net even anders, met een drummer die ook vaak de leadzang doet en muziek die prettig dromerig klinkt.

In een uitverkochte Heineken Music Hall staat vanavond de Engelse triphop-electronica band London Grammar, een band bekend van het sterke nummer ‘Strong’ van hun debuutalbum ‘If you Wait’. Zangeres Hannah Reid, eenvoudig gekleed in een spijkerbroek en trui, zorgt voor de nodige aantrekkingskracht naar de band toe, met haar verschijning, maar zeker ook met haar zuivere en heldere stem, die je in extase brengt. Haar medebandleden zijn drummer/toetsenist Dot Major en gitarist Dan Rothman, die beide een meer bescheiden rol spelen in de band, maar wel zorgen voor de auditieve soundscapes. Voor het derde lied ‘Interlude’ gaat Hannah achter de piano zitten, en is de hele zaal muisstil, wat dit intieme en kippenvel veroorzakende lied recht aan doet.

Na een krap uur is dit geweldige maar veel te korte optreden al weer voorbij, en hebben we het gehele album ‘If you Wait’ live mogen horen, gaaf! Dit smaakt naar veel meer.

Foto’s (c) Armelle van Helden/Maxazine

Deel: